Foto: DELFI Aculiecinieks
"Jelgavā izrakām kilogramu smagu kartupeli," portālam "Delfi" ziņo lasītāja Irina Strogonova. Par parastu tik liela izmēra bumbuli nosaukt nevar, atzīst "Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienībā", taču kopumā lielizmēra kartupeļus augstu nevērtē.

Kā gan Irinas dārzā varēja izaugt tik apjomīgs naktenis? Kartupeļu audzētu biedrības vadītāja Aija Kraukle spriež, ka laikapstākļu dēļ stāds attīstīja vien dažus bumbuļus.

"Kad aizmetas bumbuļi, ir svarīgi, lai pietiktu barības vielu," skaidro kartupeļu audzētāja. "Ja ir bijis auksts, salīgs laiks, pietrūka mitruma un augs nevarēja pietiekami saņemt fosforu, tad aizmetināja mazāku bumbuļu skaitu." Kraukle norāda, ka šādā gadījumā viss svars, ko saražo viens zars, dalījies uz dažiem vai pat vienu bumbuli.

Kraukle norāda, ka, lai sasniegtu tik milzīgu apmēru, bumbulis audzis strauji. Veidojas tumšie vidi, caurumi, jo straujajā augšanas procesā iztrūka barības vielu sabalansētība.

Audzētāja atzīst, ka kilogramu smagus kartupeļus savos laukos vēl nav izrakusi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!