Foto: DELFI Aculiecinieks
Zirnekļi iemīļojuši ne tikai mūsu mājokļus un dārziņus, bet arī transportlīdzekļus. "Delfi" aculieciniece Maruta padalījās ar fotogrāfijām, kurā iemūžinājusi kādu neatpazīstamu zirnekli.

Kā raksta lasītāja, viņa šo zirnekli 29. jūlijā pamanījusi kombainā. "Pati baidos no zirnekļiem, fobija. Bet šis mani ieinteresēja. Vēlos uzzināt, vai viņš varētu būt indīgs ar savu kodumu cilvēkam?" taujā Maruta, kura atsūtījusi arī fotogrāfijas.

"Delfi Aculiecinieks" vērās pie Latvijas Nacionālā Dabas muzeja entomologa Jāņa Dreimaņa, lai noskaidrotu, kas gan ir fotoattēlos iemūžinātais zirneklis. "Es domāju, ka tas ir lapseņveida zirneklis Argiope bruennichi," uzskata entomologs.

"Zirneklis centīsies no cilvēka aizbēgt, tomēr, ja to noķers, viņš var aizsargājoties iekost. Rezultātā var būt alerģiska reakcija – pietūkusi roka dažas dienas," tā speciālists.

Šajā rakstā vari izlasīt, vai zirnekļi dārzā ir draugi vai ienaidnieki, savukārt šeit uzzini, kāpēc zirnekļi iemīļojuši mājokļus, un kā tikt galā ar citiem nevēlamiem viesiem.

Sūtiet savas reportāžas un par mēneša labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti no "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām e-pastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!