Nedēļas izskaņā Rīgā, Daugavas stadionā izskanēja divreiz atliktais Baltkrievijas mūziķa Maksa Korža koncerts. Sajūsmu koncerta apmeklētāji turpināja izrādīt arī pēc priekšnesuma beigām, Grīziņkalna ielās sarīkojot plašu un skaļu ballīti. Valsts policijā uzsākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi, noskaidroja portāls "Delfi".

"Delfi" saņēma vairākas lasītāju vēstules par Maksa Korža pēc koncerta jauniešu sarīkoto ballīti. Iesūtīti arī video.

Kāds aculiecinieks, kurš vēlas palikt anonīms, raksta, ka "trakā ballīte" sākusies ap pulksten 23.20 Pērnavas un Jāņa asara ielas krustojumā.

"Jaunieši pārpildīja visu krustojumu, dejoja un kopā dziedāja Baltkrievu izpildītāju dziesmas," raksta aculiecinieks.

Savukārt kāds cits aculiecinieks niknojas, ka pūļa dēļ no savu māju pagalmiem nespēja izbraukt vietējie iedzīvotāji. "Visur bija priekšā mašīnas vai skūteri. Satiksme bija bloķēta."

Vīrieša kaimiņi arī sūdzējušies par vandalismu, jo, pēc viņa teiktā, Korža fani kāpuši uz spēkratiem. "Tas viss varēja izvērsties vēl traģiskāk," pārliecināts "Delfi" lasītājs, kuram "prasās pēc Valsts policijas komentāra". Likumsargus aculiecinieks tonakt Grīziņkalnā neredzēja.

Sākti vairāki procesi

Valsts policijā portālam "Delfi" noraida apgalvojumu, ka koncerta apmeklētāju pūlis būtu bloķējis satiksmi. Transporta un gājēju plūsma pa Augšielas un Stadiona ielas atsevišķiem posmiem īslaicīgi bija ierobežota, lai nodrošinātu drošu pasākuma apmeklētāju izklīšanu, teica VP pārstāve Gita Gžibovska. Pēc VP aplēsēm koncertu apmeklēja ap 27 000 cilvēku.

Beidzoties Korža koncertam un apmeklētājiem pulcējoties Grīziņkalna ielās, policija sestdienas, 2. septembra, naktī konstatējusi arī pārkāpumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!