Pludmalēs arvien vairāk varam manīt roņus, kas laiskojas saulītē, un arī "Delfi" aculieciniece Eva Ragaciema pludmalē brīvdienās pamanīja vienu šādu atpūtnieku.

"21. martā viens omulīgs ronēns sildījās pavasara saulītē. Ievērojām 50 metru drošo attālumu,lai netiktu satraukts," raksta Eva.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka ziemai neierasto laika apstākļu un siltā pavasara dēļ Baltijas jūras Rīgas līča piekrastē patlaban sastopams lielākais roņu mazuļu skaits pēdējos gados. Lai gan iedzīvotāji ļoti aktīvi vēršas ar lūgumu tos glābt un pārvietot, Dabas aizsardzības pārvalde atgādina, ka ronēniem palīdzība lielākoties nemaz nav nepieciešama.

Nedēļas nogalē Dabas aizsardzības pārvalde lielākoties saņēma zvanus no Jūrmalas, Rīgas un Rīgas līča Kurzemes piekrastes. Pēc speciālistu aplēsēm patlaban jūras piekrastē Latvijā sastopami vairāki desmiti ronēnu, un gandrīz visi ir veselīgi un pludmalēs vienkārši atpūšas un uzkrāj spēkus.

Uz Rīgas Zooloģisko dārzu atlabšanai dažu dienu laikā pārvaldes vides inspektori pārveduši astoņus roņu mazuļus, no kuriem lielāko daļu ir sakoduši savā vaļā palaisti suņi. Viens suņa sakosts ronēns gājis bojā. Līdz ar to atkārtoti iedzīvotājiem tiek atgādināts – dodoties pastaigās pludmalēs, savus četrkājainos draugus turēt piesietus pavadā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!