Cūkas cepetis apelsīnu mērcē. Foto: "Gardēža pavārgrāmata", Jāņa Rozes apgāds
close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
1 kg cūkgaļas mīkstuma
3 ēd. k. olīveļlas
1 tējk. sinepju
2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
2 ēd. k. rīvētas apelsīnu miziņas
½ tējk. paprikas pulvera
1 tējk. rozmarīna
1 tējk. timiāna
Sāls un svaigi malti melnie pipari
2 ēd. k. sviesta
3 apelsīni (svaigi spiesta 2 apelsīnu sula + 1 apelsīna mīkstums un miziņa)
250 ml sausā baltvīna
125 ml liellopa buljona
2 ēd. k. smalki sakapātu pētersīļu
125 ml saldā krējuma
2 tējk. zaļo piparu graudu

Pagatavošana:

Lielā traukā ieliek cūkgaļu, samaisa 1 ēd. k. eļlas, sinepes, ķiplokus, pusi apelsīna miziņu, papriku, rozmarīnu, timiānu, sāli un piparus un marinē 4 stundas.

* Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C.

* Karstumizturīgā traukā strauji sakarsē atlikušo eļlu un 1 ēd. k. sviesta un apbrūnina cūkgaļu.

* Apslaka ar 1 apelsīna sulu un 6 ēd. k. vīna. Uzliek vāku un stundu cep krāsnī. Cepšanas laikā bieži aplaista ar vīnu un buljonu, kam pievienotas atlikušās apelsīna miziņas un pētersīļi.

* Kamēr gaļa cepas, ar asu nazi nogriež viena apelsīna mizas krāsaino daļu. Mazā katliņā verdošā ūdenī vāra 5 minūtes. Rūpīgi nokāš.

* Apelsīna mīkstumu sagriež plānās šķēlēs, izņem sēkliņas un mazā panniņā apbrūnina atlikušajā sviestā.

* Kad gaļa gatava, noliek siltumā.

* Cepamtraukā uz lēnas uguns karsē atlikušo vīnu un buljonu. Ar dakšiņu nokasa piecepušos garoziņu, mērci uzvāra, pievieno krējumu un piparus un karsē, līdz mērce ir bieza un tumīga.

* Pieber sāli un piparus, pievieno atlikušo apelsīna sulu un īsās strēmelītēs sagrieztu apelsīna miziņu.

* Cepeti sagriež un pārlej ar mērci.

Avots: 'Gardēža pavārgrāmata'.

Seko "Delfi" arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form