1 kg cūkgaļas mīkstuma

3 ēd. k. olīveļlas

1 tējk. sinepju

2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas

2 ēd. k. rīvētas apelsīnu miziņas

½ tējk. paprikas pulvera

1 tējk. rozmarīna

1 tējk. timiāna

Sāls un svaigi malti melnie pipari

2 ēd. k. sviesta

3 apelsīni (svaigi spiesta 2 apelsīnu sula + 1 apelsīna mīkstums un miziņa)

250 ml sausā baltvīna

125 ml liellopa buljona

2 ēd. k. smalki sakapātu pētersīļu

125 ml saldā krējuma

2 tējk. zaļo piparu graudu

Pagatavošana:

Lielā traukā ieliek cūkgaļu, samaisa 1 ēd. k. eļlas, sinepes, ķiplokus, pusi apelsīna miziņu, papriku, rozmarīnu, timiānu, sāli un piparus un marinē 4 stundas.

* Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C.

* Karstumizturīgā traukā strauji sakarsē atlikušo eļlu un 1 ēd. k. sviesta un apbrūnina cūkgaļu.

* Apslaka ar 1 apelsīna sulu un 6 ēd. k. vīna. Uzliek vāku un stundu cep krāsnī. Cepšanas laikā bieži aplaista ar vīnu un buljonu, kam pievienotas atlikušās apelsīna miziņas un pētersīļi.

* Kamēr gaļa cepas, ar asu nazi nogriež viena apelsīna mizas krāsaino daļu. Mazā katliņā verdošā ūdenī vāra 5 minūtes. Rūpīgi nokāš.

* Apelsīna mīkstumu sagriež plānās šķēlēs, izņem sēkliņas un mazā panniņā apbrūnina atlikušajā sviestā.

* Kad gaļa gatava, noliek siltumā.

* Cepamtraukā uz lēnas uguns karsē atlikušo vīnu un buljonu. Ar dakšiņu nokasa piecepušos garoziņu, mērci uzvāra, pievieno krējumu un piparus un karsē, līdz mērce ir bieza un tumīga.

* Pieber sāli un piparus, pievieno atlikušo apelsīna sulu un īsās strēmelītēs sagrieztu apelsīna miziņu.

* Cepeti sagriež un pārlej ar mērci.

Avots: 'Gardēža pavārgrāmata'.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!