Foto: Publicitātes foto

Trešdien Jelgavas domē sasauktajā “Jelgavas pilsētas slimnīca” ārkārtas dalībnieku sapulcē izlemts atjaunot amatā valdes locekli Andri Ķipuru, kuru iepriekš kukuļošanā vainoja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Kā trešdien raksta "Zemgales Ziņu" interneta portāls "zz.lv", lēmumu par Ķipura atjaunošanu valdes locekļa amatā SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" kapitāla daļu turētāja pārstāvis domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš pieņēma pēc KNAB 15.novembra lēmumu atcelt kriminālprocesā piemērotos drošības līdzekļus.

Savu lēmumu Rāviņš pamato ar Ķipura līdzšinējo veikumu Jelgavas slimnīcas vadīja amatā, divpadsmit gadu laikā nodrošinot medicīnas iestādes nepārtrauktu attīstību: uzlabota medicīnas pakalpojumu kvalitāte, sakārtota iestādes materiāli tehniskā bāze un panākta slimnīcas veiksmīga ekonomiskā darbība.

Kopš Ķipura atcelšanas no amata valdes locekļa pienākumus pildīja Solveiga Ābola, raksta "zz.lv".

Jau vēstīts, ka KNAB 2011.gada 13.maijā saistībā ar kukuļošanu aizturēja SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes locekli un slimnīcas nodaļas vadītāju, kā arī divus komercuzņēmumu vadītājus, visiem piemērojot aizdomās turamo statusu.

KNAB savulaik uzskatīja, ka slimnīcas vadītājs laikā no 2010.gada novembra līdz 2011.gada 13.maijam no divu uzņēmumu vadītājiem pieņēma kukuļus - ne mazāk kā 3700 latus - saistībā ar slimnīcas iepirkto medicīnas aprīkojumu. Savukārt slimnīcas nodaļas vadītājs kā pašvaldības iestādes darbinieks, kas nav valsts amatpersona, no komercuzņēmumu vadītājiem pieprasīja un pieņēma 300 latus.

Ķipurs iepriekš preses brīfingā žurnālistus informēja, ka neesot vainīgs viņam inkriminētajos nodarījumos.

KNAB kriminālprocesā turpina izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!