Foto: LETA

Maija beigās-jūnija sākumā Jēkabpilī varētu tikt izveidota jauna reģionālā partija, pastāstīja Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.

Lēmumu par jauna politiskā spēka izveidi pērn gada beigās likvidētās partijas LPP/LC Jēkabpils nodaļas biedri varētu pieņemt jau nākamnedēļ. Patlaban tiek gatavoti partijas reģistrācijai nepieciešamie dokumenti.

Kāds būs jaunveidojamā politiskā spēka nosaukums, Salcevičs pagaidām nemācēja pateikt, sakot, ka partijas nosaukumu plānots izraudzīties izsludinātās "prāta vētras" rezultātā.

Jaunais politiskais spēks būs centriski orientēts. Par saviem uzdevumiem partija varētu izvirzīt piedalīšanos pašvaldību vēlēšanās, bet pēc tam - arī Saeimas vēlēšanās.

Par savām prioritātēm jaunveidojamais politiskais spēks plāno pasludināt atbalstu uzņēmējdarbības un sociālās jomas attīstībai un investoru piesaistei. "Lai Jēkabpils šķistu pievilcīga investoriem, lai iedzīvotājiem būtu darbs un visiem kopā - kvalitatīvi dzīves apstākļi, lai cilvēkiem būtu iespēja saņemt kvalitatīvus pakalpojumus, dot saviem bērniem kvalitatīvu izglītību, baudīt kultūras dzīvi un aktīvi atpūsties, lai attīstītos Jēkabpils, reģions un Latvija kopumā, tas ir tas, ko mēs vēlamies panākt," skaidroja Salcevičs.

LPP/LC rindās Jēkabpilī savulaik darbojās ap 100 biedru. Četri no 13 Jēkabpils pilsētas pašvaldības deputātiem domē ir ievēlēti no LPP/LC saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!