Foto: F64
Vairumam Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā ievietoto Zolitūdes traģēdijā cietušo cilvēku veselības stāvoklis ir stabils, tomēr par divu pacientu dzīvībām ārsti vēl cīnās.

Kā pastāstīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa, arvien Intensīvās terapijas klīnikā atrodas četri pacienti. Diviem no viņiem - glābējam un lielveikala darbiniekam - veselības stāvoklis ir vērtējams kā smags, un ārsti cīnās par viņu dzīvību.

Pārējo divu pacientu - vēl viena glābēja un veikala apmeklētājas - stāvoklis ir stabils, īpaši glābējam. Viņa stāvoklis ir nostabilizējies tā, ka vīrieti šodien varētu pārvest uz traumatoloģijas nodaļu tālākai ārstēšanai. Glābējs ir atguvis samaņu, un ārsti norāda, ka viņš var patstāvīgi sēdēt un ēst.
Arī veikala apmeklētājai stāvoklis ir stabils, viņai tika veikta muguras operācija. Tuvākajā laikā varētu lemt arī par šīs pacientes pārvešanu uz neiroķirurģijas nodaļu.

Pārējo pacientu stāvoklis ir vērtējams kā stabils, un viņiem nebija nepieciešamā intensīvā ārstēšanas terapija. Austrumu slimnīcā sākotnēji tika ievietoti 12 cietušie, ārstēšanos turpina deviņi cilvēki.

Savukārt Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā turpina ārstēties divi pacienti, kuru veselības stāvoklis ir stabils, sacīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle. Viens no cietušajiem ir glābējs.

Stradiņa slimnīcā kopumā tika stacionēti pieci traģēdijā cietušie.
Vēl vairāki Zolitūdē cietušie ārstējas Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā, Rīgas 2.slimnīcā un Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Par viņu veselības stāvokli slimnīcas sola informēt nedaudz vēlāk.

Pēdējā informācija liecina, ka šajās slimnīcās ārstējas attiecīgi - divi, četri un viens pacients.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!