Foto: LETA

Vidzemes partijas mērķis Valkas novada domes vēlēšanās būs iegūt mēra amata krēslu. Partijas saraksta pirmais numurs un mēra amata kandidāts būs kādreizējais Valkas pašvaldības vadītājs un Saeimas deputāts, pašreizējais Vidzemes partijas valdes loceklis Vents Armands Krauklis.

Viņš atzina, ka Vidzemes partija sākusi darbu pie sarakstu veidošanas pašvaldību vēlēšanām. Partija startēs ne tikai Valkas novadā, bet arī citos novados, kurus pārstāv partijas rindās esošie pašvaldību vadītāji, piemēram, Alūksnē un Rūjienā, un vēl vismaz trīs četrās pašvaldībās.

Kā vērtē Krauklis, Vidzemes partijas situācija Valkā ir laba, jo tās Valkas nodaļā ir pietiekami daudz biedru, tādēļ ir izvēle, ar kādiem kandidātiem veidot sarakstu vēlēšanām. Cilvēku, kas gribētu kandidēt, ir pietiekami daudz, bet sliktāka situācija ir pagastos, kur nav palicis tik daudz aktīvu cilvēku.

Kādreizējā Valkas domes priekšsēdētāja Unda Ozoliņa nav iestājusies Vidzemes partijā, taču esot liela iespējamība, ka vēlēšanās viņa būs Vidzemes partijas sarakstā. Arī daļa no pašreizējās novada domes opozīcijas, kurā ir bijušie Tautas partijas deputāti, varētu startēt vienā sarakstā ar Kraukli.

Dažviet izskanējis viedoklis, ka Valkas un Valgas (Igaunija) savstarpējā sadarbība pēdējos gados mazinājusies. Arī Krauklis tam piekrīt un uzskata, ka būtiska Valkas attīstības sastāvdaļa ir sadarbība ar kaimiņpilsētu Igaunijā. Krauklis, kurš regulāri uzturot kontaktus ar igauņu kaimiņiem, uzskata, ka par sadarbību tiek runāts, taču praktiskā darbība izpaliek, un dažādas iespējas tiek palaistas garām.

Tuvojoties nākamā gada vasarā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām, Latvijas pašvaldībās aktīvi cilvēki sarosījušies, un veidojas dažādi politiskie spēki. Krauklis uzskata, ka šajā jomā labā ziņā ir tā, ka reģionos joprojām ir daudz aktīvu un patriotisku cilvēku, kas negrib pieļaut reģionu lejupslīdes turpināšanos.

Vidzemes partija tika nodibināta 2011.gada 23.jūlijā. Tās dibināšanu bija apliecinājuši 243 Latvijas pilsoņi. Par partijas priekšsēdētāju ievēlēts Rūjienas mērs Guntis Gladkins, bet bijušais tautpartijietis Krauklis kļuvis par viņa vietnieku. Par Vidzemes partijas priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts arī Alūksnes uzņēmējs Egīls Josts.

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks 2013.gada 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!