Zemeņu un putukrējuma kūka
Foto: ČetrasSezonas.lv

Starp maigām biskvīta kārtām slēpjas aromātiskas zemenes un gaisīgs putukrējums. Šis vieglais un ātrais vasaras deserts prasa tikai stundu laika un pacietību, jo kūkai jāļauj vismaz 12 stundas ievilkties.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 4 olas
  • 4 ēd.k. auksta ūdens
  • 1/2 tējk. jūras sāls
  • 150 g baltā cukura
  • 80 g kviešu miltu
  • 90 g kartupeļu cietes
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta (vai vaniļas cukura)
  • 400 g zemeņu, gabaliņos

krēmam:

  • 500 ml saldā krējuma
  • 2 ēd.k. cukura

Pagatavošana:

  1. Cepeškrāsni sakarsē 180 grādus karstu. Lielā cepešpannā ieklāj cepamo papīru.
  2. Pagatavo biskvītu. Olu baltumus saputo ar mikseri. Kad to apjoms palielinās, pievieno ūdeni. Pēc 2 minūtēm, kad putas kļuvušas vēl stingrākas, pievieno sāli, cukuru un puto tālāk, līdz baltumi kļuvuši spīdīgi un stingri. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus un vaniļas ekstraktu.
  3. Atsevišķā bļodā iesijā kartupeļu cieti, miltus un cepamo pulveri. Kad olu masa gatava, pakāpeniski iemaisi sauso maisījumu. Uzmanīgi iecilā gatavajā mīklā mazos gabaliņos sagrieztas zemenes.
  4. Sagatavotajā formā ielej mīklu un liec krāsnī cepties 25 minūtes. Gatavu biskvītu atdzesē, neizņemot no cepešpannas. Atdzesētu biskvītu sagriez 2 vienādās daļās.
  5. Pagatavo krēmu. Saputo saldu krējumu ar cukuru. Putukrējumu sadali divās daļās, iesmērē putukrējumu starp biskvīta kārtām un visapkārt. Liec kūku ledusskapī ievilkties uz nakti. Pirms pasniegšanas kūku atsvaidzini ar svaigu putukrējumu un zemenēm.

Rezultāts:

  • Kūkas izmērs: 20 x 35 cm

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form