"Kia EV9" ir viens no vizuāli iespaidīgākajiem šogad jauno automobiļu tirgū nonākušajiem jaunumiem. Auto, kurš sevī apvienojis šķietami neapvienojamo – ietilpību, ekonomiju un dinamiku.

Ceļā ar šo lielo automobili studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" devies kādas ļoti redzētas dāmas kompānijā – Ilze Skudra ir "Latvijas Televīzijas" laika ziņu moderatore. Vēl "Rīta Panorāmas" ēterā viņa tiešsaistē mēdz intervēt gan mūziķus un muzejniekus, gan militāristus un māksliniekus. Ilzei pašai uz darbu ik dienu jāmēro vairākus desmitus kilometru garš ceļš, un, bieži būdama pie auto stūres, viņa labi pārzina arī Latvijas ceļu, ne tikai laika apstākļus.

"Kia EV9" dizains ir izdevies visnotaļ iespaidīgs. Robustas formas papildinātas ar futūristiskām, asām dizaina līnijām, kas piesaista apkārtējo skatienus. Auto priekšdaļa ir patiešām masīva. Un ja pircējs vēlas, lai tas izskatītos vēl futūristiskāks, to var aprīkot ar digitālajiem sānskata spoguļiem.

"EV9" ir otrais "Kia" modelis, kurš radīts, par pamatu izmantojot ražotāja modulāro platformu (E-GMP), kas paredzēta speciāli elektromobiļiem. Un tas nozīmē, ka šis modelis nav jau iepriekš pārdošanā bijis kā iekšdedzes auto, kas būtu pielāgots elektroauto laikmetam. Tas ir radīts pilnībā no jauna.

"Kia EV9" konstrukcijā tiek izmantots 99,8 kWh ietilpīgs akumulators. Pateicoties tam, šis milzis ar pilnu uzlādi spēj veikt līdz pat 563 km. Protams, ziemā sniedzamība būs mazāka, bet tomēr gana pietiekama, lai ikdienā nebūtu jālauza galva par auto uzlādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!