Ja tagad, jūnija sākumā, būtu jāpiešķir balva par veiksmīgāko šī gada debiju Latvijas autotirgū, visticamāk, šo titulu saņemtu kompaktais pilsētas automobilis ar nosaukumu "GWM Ora 03".

Ja burtiski pirms dažiem mēnešiem par šāda auto modeļa eksistenci vēl neviens Latvijā nezināja, tad šobrīd CSDD jauno auto reģistrācijas dati liecina, ka "Ora" ieņem pirmo vietu jauno elektromobiļu kategorijā.

Kopš 10. februāra, kad tika uzsākta šī elektromobiļa tirdzniecība, Latvijā klientiem ir piegādātas jau vairāk nekā 60 vienības, bet pirkuma līgumu kopējais skaits jau sniedzas pāri simtam.

Kā zināms, ar jauna auto iegādi vēl nekas nenobeidzas. Patiesību sakot, tas ir tikai sākums jaunām attiecībām gan ar izvēlēto "metāla draugu", gan ar cilvēkiem, kuri piedāvā tā pēcpārdošanas servisu. Gadu gaitā esam iepazinuši Eiropas, Korejas un Japānas ražotāju stiprās un vājās puses, apkopes izmaksas, detaļu pieejamību utt. Ķīniešu "Ora" mūsu gadījumā ir kas jauns. Latvijā GWM automobiļi tiek ievesti no Zviedrijas, kur no importētāja tiek arī gūta visa tehniskā informācija un rezerves daļas.

"GWM Ora 03" ir pieejama ar diva tilpuma baterijām 48 kWh (sniedzamība līdz 310 km) un 63 kWh (līdz 420 km). Neatkarīgi no akumulatora izmēra visas "Ora 03" tiek aprīkotas ar 126 kW (171 ZS) jaudīgu elketromotoru, kā griezes moments ir 250 Nm. Šobrīd automobiļa cena ir 26 995 eiro, kas nozīmē, ja to pērk kā privātpersona, var saņemt vēl valsts atbalstu 4500 eiro tā iegādei, un rezultātā tā cena ir vien 22 tūkstoši eiro.

Vasaras beigās Latvijā nonāks arī "GWM Ora 07", kas jau būs četrdurvju kupeja ar lielāku bateriju nekā "03" modelim.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!