Foto: Publicitātes foto

"PNB banka" maksātnespējas procesa administrators Vigo Krastiņš paziņojis, ka tiek pārdotas maksātnespējīgās bankas luksusa klases automašīnas, izmantojot cenu aptauju. Interesentiem tiek piedāvāti divi S-klases "Mercedes-Benz" automobiļi – "S500 4Matic" un "S560 4Matic".

Dārgākais no tiem ir 2018. gada "Mercedes-Benz S560 4Matic", kam sākuma cena noteikta 69 750 eiro (bez PVN) apmērā. Šim luksusa sedanam ir tikai 14 600 kilometru nobraukums un ražotāja garantija līdz pat 2023. gadam. Pilnpiedziņas limuzīns aprīkots ar četrlitru V8 turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 470 zirgspēku jaudu un, pēc ražotāja datiem, vidēji patērē 8,8 litrus benzīna uz 100 km.

Šis automobilis ir diezgan bagātīgi aprīkots – tam ir pneimatiskā balstiekārta, sēdekļi ar masāžas un ventilācijas funkciju, "AMG" vizuālo elementu pakotne, atsevišķa multimediju sistēma aizmugurē sēdošajiem pasažieriem, griesti ar zamšādas apdari, kā arī "Burmester" audio sistēma.

Otrs maksātnespējīgās "PNB Banka" izsolē nonākušais luksusa mersedess ir cenā daudz pieejamāks – tas ir 2011. gada "S500 4Matic", un sākuma cena tam ir 14 220 eiro (bez PVN). Šim automobilim ir 100 tūkstošu kilometru nobraukums. "Mercedes-Benz S500 4Matic" aprīkots ar 435 ZS jaudīgu V8 benzīna motoru un, pēc ražotāja datiem, vidēji patērē 9,4 litrus benzīna uz 100 km. Arī šis automobilis ir līdzvērtīgi bagātīgi aprīkots.

Šī gada martā veiktais "BRC autocentrs" vērtējums liecina, ka šī "S500 4Matic" tirgus vērtība ir 22 500 eiro (ieskaitot PVN), bet ātrās realizācijas cena – 15 800 eiro.

Visām personām, kuras vēlas piedalīties šo auto cenu aptaujā, līdz 9. jūlijam jāiemaksā drošības nauda 10 procentu apmērā no sākumcenas, kā arī dalības maksa.

Jau ziņots, ka Eiropas Centrālā banka kā "PNB bankas" tiešais uzraugs 2019. gada 15. augustā nolēma atzīt "PNB banku" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt "PNB bankas" noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. Ņemot vērā minēto, Finanšu un kapitāla tirgus komisija nolēmuma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "PNB bankā" un lēma par noguldījumu nepieejamību. Nepilnu mēnesi pēc šiem notikumiem, 12. septembrī, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja "PNB banku" par maksātnespējīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!