Foto: Shutterstock

Virkne Krievijas oligarhu un politiķu ar lidmašīnām pamet Maskavu uz galaspilsētai tuvojošās "Vagner" militārās tehnikas kolonnas fona. Savukārt biļetes uz pasažieru komercreisiem no Maskavas uz ārvalstīm tuvākajām dienām ir vai nu izpārdotas, vai maksā simtiem tūkstošu rubļu (tūkstošus eiro), vēsta "Radio Svoboda".

Turklāt sestdien pa dienu no Maskavas izlidoja arī divas lidmašīnas, kuras izmanto Krievijas pašreizējais prezidents Vladimirs Putins. "IL96-300PU" (PU – nozīmē "punkt upravļeņija" jeb armijas vadības punkta speciālo aprīkojumu) izlidoja no Maskavas un tās maršruta pārraidi radari zaudēja pie Tveras, kas teorētiski varētu liecināt par lidojumu uz rezidenci Valdajā. Otra ar prezidentu saistītā lidmašīna "Tu-214PU" no Maskavas izlidoja uz Sanktpēterburgu. Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs medijiem noliedza, ka Putins būtu pametis Maskavu – viņš joprojām strādājot Kremlī.

Putinam pietuvinātā oligarha un drauga Arkādija Rotenberga privātlidmašīna "Bombardier BD-700" pulksten 11.30 izlidoja no Maskavas un pulksten 15.04 piezemējās Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Arī Rotenberga preses dienests apgalvo, ka pats Rotenbergs joprojām esot Maskavā.

Krievijas vicepremjera Denisa Manturova lidmašīna "Sukhoi Superjet" no Maskavas izlidoja jau pulksten 7 no rīta un pulksten 12.06 nolaidās Turcijas dienvidrietumu pilsētā Dalamanā. Arī Manturova preses dienests apgalvo, ka vicepremjers Krieviju neesot pametis.

Krievijas bagātākā oligarha, metalurģijas giganta "Noriļskij niķeļ" prezidenta Vladimira Potaņina lidmašīna "Gulfstream G650" no Maskavas devās uz Turcijas lielāko pilsētu Stambulu.

Tāpat sestdien Maskavu pametušas vēl vairākas privātās lidmašīnas, kas pamatā devušās uz Sanktpēterburgu vai Turciju. "Nedaudz vairāk kā parasti, bet ne kritiski," lidmašīnu straujo aizplūšanu no Maskavas medijiem komentēja Vnukovo lidostas pārstāvji.

Līdzīga rosība novērojama arī Krievijai pietuvinātajā Baltkrievijā – pusnaktī no Minskas izlidoja Aleksandra Lukašenko ģimenes lidmašīna "Bombardier Challenger 850" un pulksten 5 no rīta piezemējās Turcijas pilsētā Bodrumā.

Jau ziņots, ka Maskavā jau kopš vakardienas rit pastiprināti drošības pasākumi, centrā manīta militārā tehnika, valsts iestādes var aizliegt publiskus pasākumus.

Sestdienas rītā privātās armijas "Vagner" vadītājs Jevgēņijs Prigožins paziņoja, ka dodas uz Maskavu, lai dabūtu rokās aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un Ģenerālštāba priekšnieku Gerasimovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!