Foto: Shutterstock

Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" grasās piesaistīt cietumniekus "Lada" automobiļu montēšanai. Rūpnīca veikusi pārrunas ar Samāras apgabala ieslodzījuma vietu pārvaldi par cietumnieku piesaisti "AvtoVAZ" rūpnīcai Toljati. Šāda darbaspēka piesaiste ļautu autoražotājam mazināt kadru deficītu, kas šobrīd ir aptuveni 1000 cilvēku, bet līdz 2024. gadam var palielināties līdz 2900 cilvēku.

"AvtoVAZ" galvenajā rūpnīcā Toljati ir nepieciešami 19 specialitāšu darbinieki, piemēram, montāžas strādnieki pie konveijera, metālapstrādes operatori, krāsotāji un presēšanas platformas operatori. Pēc provizoriskām aplēsēm, aptuveni 50 procentus izstrūkstošo darbinieku var "nosegt" ar cietumniekiem. Pašlaik "AvtoVAZ" kopā ar Samāras apgabala ieslodzījuma vietu pārvaldi veido kritēriju sarakstu kandidātu atlasei.

Šāds ārkārtas veids vakanču aizpildīšanai "AvtoVAZ" rūpnīcā tiek izskatīts, jo tai ir plāns automobiļu ražošanas tempus līdz septembrim palielināt par 28 procentiem. Savukārt no nākamā gada janvāra izlaides apjoms tikšot palielināts par 40%.

Darbinieku trūkums ir ne tikai "Lada" automobiļu ražotājam, jau pavasarī par līdzīgu problēmu Krievija sūdzējies "Ural", kas arī plāno līdz gada beigām palielināt ražošanas apjomus. Arī "Ural" darba tirgus problēmai risinājumu redz ieslodzīto piesaistīšanā. Kopš pavasara "Ural" no ieslodzījuma vietām rūpnīcai piesaistījis 100 cietumnieku.

Jau ziņots, ka kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā pērnā gada februārī agresorvalsti pametuši praktiski visi rietumu un pārējās civilizētās pasaules autoražotāji un detaļu piegādātāji. Rezultātā Krievijas tirgu ir pārpludinājuši Ķīnā ražoti automobiļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!