Tajā Pauls Timrots viesojas Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā, kur skolēni paši programmē un būvē elektroauto prototipus.

"Spied tik gāzi!" Ivars Bahmanis, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas skolotājs, Paulam pie skolēnu būvēta auto stūres dod Šūmahera cienīgu padomu. Un skolotājam ir taisnība, jo viņa vadībā bērni IT un inženierzinātņu skolas garāžā jau septiņus gadus apgūst to, kas nav pieejams pat universitāšu studentiem, – programmēšanas un mašīnbūves pamatus, nodarbojas ar robotiku un pat būvē elektroauto prototipus.

Ivara mērķis ir, lai viņa audzēkņiem būtu gan datorprasmes, gan arī praktiskā pieredze. Vidusskolas mācību garāžā ir trīs metināšanas stacijas, CNC frēze, 3D printeris, lāzergriezējs un citas topošajiem inženieriem noderīgas ierīces. Skolēni var iemācīties metināt, lodēt, apgūt elektroniku, dizaina modelēšanu, aerodinamiku un citas prasmes un pat ar saviem braucamrīkiem startēt sacensībās.

Iegūtās zināšanas un prasmes ir unikālas, un skolotājs var lepoties, ka viņa audzēkņi ne tikai ir pieprasīti darba tirgū jau pēc vidusskolas beigšanas, bet arī vēl skolas laikā spēj apmācīt augstskolu studentus. Kā ripo un vadās jauno inženieru būvētie spēkrati, tiek noskaidrots jaunajā raidījuma "Ātruma cilts" sērijā.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!