"Peugeot" lauva asina nagus! Šoreiz studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" tuvāk aplūko modernizēto "Peugeot 508". Kā apgalvo tā radītāji – ar to ir sperts solis tuvāk augstākam tirgus segmentam.

Raidījums ceļā ar jauno "Peugeot 508" devies kopā ar Dailes teātra aktieri Niklāvu Kurpnieku. Viņu pazīstam arī pēc lomām TV seriālos – "Bez vēsts pazudušie" un "Nelūgtie viesi", kam drīzumā gaidāma otrā sezona. Niklāvs arī spēlējis bungas rokgrupā "The Resistance" un piedalījies pūtēju orķestrī "Zelmeri Pro", kā arī spēlējis regbiju, Eiropas U-20 čempionātā pat pārstāvot Latvijas izlasi.

"Peugeot 508" ir uzlabots jeb tā sauktais "facelift" modelis. Tirdzniecībā tas nonāca pavisam nesen – pirmie auto pie pircējiem devās tikai šī gada jūnijā. Pirmais, pēc kā to atpazīt, ir jaunā dizaina emblēma. Kopējais tēls, pateicoties dienas gaitas lukturiem, kuri simbolizē tādu kā lauvas nagu atstātu nospiedumu, un īpaši šauriem pamatlukturiem, ir kļuvis krietni agresīvāks. Turklāt "Matrix LED" lukturi priekšā un LED gaismas aizmugurē ir standartaprīkojums visos "508" modeļos.

Mūsdienās teju katrs autoražotājs, radot savu modeļu interjera dizainu, mēģina maksimāli pietuvoties "premium" klases standartiem. Ja runājam par "508", top-versijās tā apdare ir pat vairāk nekā līmenī. Arī ar ergonomiku nav nekādu problēmu: salons ir veidots gluži vai kā sportiskos automobiļos. Un sēdekļiem pieejama masāžas funkcija ar astoņām programmām. Ļoti platā un augstā viduskonsole, kā arī mazais stūresrats rada sajūtu, ka atrodies sacīkšu bolīdā.

"Peugeot 508" dzinēju klāsts ir visnotaļ plašs. Starp tiem vēl joprojām var atrast dīzeļus – 131 ZS jaudīgais motors, kas sapārots ar astoņu pakāpju automātisko ātrumkārbu, ir ļoti ekonomisks; raidījums pārliecinājās, ka ar pilnu uzpildi tas spēj pievarēt teju 1000 km garas distances. Ja ilgojaties pēc jaudas un dinamikas, var izvēlēties vienu no diviem hibrīdiem. To jauda ir 180 vai 224 ZS.

Kā odziņa uz tortes ir "508" versija "Peugeot Sport Engineered" (PSE) – tās hibrīda sistēmas kopējā jauda ir 360 ZS. Lai padarītu šo auto vadāmāku un ātrāku, tam ir visu četru riteņu piedziņa, kā arī par 24 mm zemāks klīrenss, platāka šķersbāze un iespaidīgi 380 mm priekšējie bremžu diski ar fiksētām četru virzuļu skavām. Interesanti, ka PSE kopā ir trīs motori – viens iekšdedzes un divi elektriskie, no kuriem viens novietots auto aizmugurē un piedzen aizmugurējo asi, tādejādi pārvēršot šo auto par pilnpiedziņas spēkratu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!