Foto: Publicitātes attēli

Bagātīgs sniegs un neattīrīti ceļi ziemā autovadītājiem joprojām rada problēmas, neļaujot nokļūt nomaļos rajonos. Autorūpniecība nemitīgi meklē metodes, kā radīt labākus un daudzpusīgākus produktus. Vienu šādu produktu – riepu ar integrētu sniega ķēdes aizstājēju – ieviesuši korejieši. Interesanti, ka šo jauninājumu patentēja nevis riepu ražotāji, bet autoražotājs "Kia Corporation".

Ievērojams sniega daudzums un slidenā virsma zem tā var pat likt iestigt spēcīgam apvidus automobilim. Kāds labums no pilnpiedziņas sistēmas, ja riepām nav pietiekamas saķeres ar ceļa segumu? Reģionos ar spēcīgu snigšanu, piemēram, kalnos vai Ziemeļvalstīs, populārās sniega ķēdes palīdz braukt izaicinošos ceļa posmos. Tomēr tādā gadījumā šīs metāla ķēdes vienmēr jāvadā bagāžniekā, bet to uzstādīšana un noņemšana ir diezgan sarežģīts un laikietilpīgs process, kā laikā var sasaldēt rokas.

Dienvidkorejas autoražotājs "Kia" patentējis tehnoloģiju sniega ķēžu integrēšanai riteņu diskos un riepās. Speciālus metāla moduļus var izbīdīt un ievilkt, nospiežot pogu automobiļa salonā.

"Komentēt konceptus ir izaicinoši, īpaši tad, ja tiek demonstrēta tikai tehnoloģija, nevis gluži tas, kā tā darbojas praksē. Šo tehnoloģiju uztveru kā sniega ķēžu aizstājēju – vietās ar lielu sniegu vai slideniem apstākļiem tā palīdzēs paātrināties un bremzēt. Tomēr mani interesē, kā šie metāla komponenti uzvedīsies, ātri izbraucot pagriezienu, un arī kā tie darbosies kā riepas?" apšauba riepu speciālists, "Continental" pārdošanas vadītājs

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!