Foto: Publicitātes foto

"Cupra Born VZ" ir jaunākais spāņu sportiskā zīmola "Cupra" modeļu klāsta papildinājums. No standarta modeļa tas atšķiras ar uzlabotu elektriskās piedziņas veiktspēju – tas attīsta 240 kW (326 ZS) jaudu un 545 Nm griezes momentu, ļaujot no vietas līdz 100 km/h paātrināties 5,7 sekundēs un maksimāli sasniegt 200 km/h.

VZ ir saīsinājums no "Veloz", kas spāņu valodā nozīmē "ātrs". Neskaitot palielinātu jaudu, "Cupra Born VZ" ir arī uzlabota šasija, lai dinamika būtu atbilstoša skaitļiem "uz papīra". Automobilim ir jauna "DCC Sport" balstiekārta, atsaucīgi stūres regulējumi un precīzāka reakcija uz pedāļiem, kā arī jaudīgākas aizmugurējās bremzes.

"Cupra Born VZ" pamatā ir standarta "Born" modeļa piedziņas sistēma, kas tagad attīsta par 40% vairāk nekā līdzšinējā "e-Boost" versija. Arī griezes moments ir pieaudzis līdz iespaidīgiem 545 Nm – par 75% vairāk nekā pārējām "Born" versijām. Rezultātā tas paātrinājuma laiku līdz 100 km/h samazinājis par sekundi, bet maksimālo braukšanas ātrumu palielinājis par 40 km/h.

""Cupra Born" laišana klajā 2021. gadā bija īpašs notikums zīmolam, jo tas bija mūsu pirmais pilnībā elektriskais automobilis. Tas ir izrādījies populārs – pagājušajā gadā tika pārdoti 45 300 eksemplāri, kas ir par 44% vairāk nekā gadu iepriekš," stāsta "Cupra" izpilddirektors Veins Grifitss.

Tomēr veiktspējas dēļ netiek upurēta efektivitāte, un "Cupra Born VZ" ar pilnu uzlādi spēj nobraukt līdz 570 km. Uzlabotajam akumulatoram tagad ir 79 kWh neto ietilpība (+2 kWh). Tehnoloģija joprojām ir praktiska – to var uzlādēt mājās ar 11 kW maiņstrāvas sistēmu vai 170 kW līdzstrāvas ātrās uzlādes stacijā, kur ātrā uzlāde no 10 līdz 80% aizņem tikai 30 minūtes.

"Cupra Born VZ" emocionālais dizains turpinās arī salonā. Standarta "Cup" kausveida sēdekļi ir opcija, kas pieejama tikai šai "Born" versijai, kā arī "Cupra Formentor VZ5" un "Leon VZ Cup". Tie ir zemāki un piedāvā ergonomiskāku un sportiskāku sēdpozīciju.

Sportiskajai "VZ" versijai ir jauna un lielāka 12,9 collu infoizklaides sistēma (par 0,9 collām lielāka nekā esošajam "Born"). Priekšējo paneli visā platumā ieskauj horizontāla pilna LED līnija, kas izceļ konkrētas funkcijas un brīdina un informē vadītāju un pasažierus.

"Cupra Born VZ" tiks laists klajā šī gada trešajā ceturksnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!