Foto: Publicitātes foto

Modernizētais "A3", ar kuru "Audi" 1996. gadā aizsāka "premium" kompaktklasi, tagad kļuvis vēl sportiskāks, ērtāks un aprīkots ar jaunām digitālām tehnoloģijām. Savukārt "Audi A3" saimes krosovers "allstreet" ir jaunums tirgū. Tam ir apvidus automobiļa veidols, par trīs centimetriem augstāks klīrenss salīdzinājumā ar "A3 Sportback" un paaugstināta sēdpozīcija.

Tumšās sliekšņu uzlikas un apdare durvju apakšējā daļā ievērojami izceļ automobiļa robusto izskatu un paaugstināto klīrensu. Salīdzinot ar "A3 Sportback" standarta balstiekārtu, "A3 allstreet" balstiekārta ir par 15 milimetriem augstāka. Savukārt kopā ar lielāka diametra riteņu diskiem automašīnas klīrenss palielinās par 30 milimetriem. Platas riteņu arku uzlikas izceļ standarta aprīkojumā ietvertos 17 collu diskus, kas ir par vienu collu lielāki nekā "A3 Sportback" standarta aprīkojumā iekļautie. Abiem modeļiem papildu aprīkojumā pieejami arī 18 un 19 collu vieglmetāla diski.

Nedaudz paaugstinātā sēdpozīcija padara iekāpšanu un izkāpšanu no "A3 allstreet" vēl ērtāku, kā arī nodrošina labāku ceļa pārskatāmību. Bagāžas nodalījuma ietilpība ir 380 litri – tāda pati kā "A3 Sportback", bet, nolokot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes, tā ietilpība palielinās līdz pat 1200 litriem. Modelim standarta aprīkojumā ir iekļauti jumta reliņi, bet papildaprīkojumā iespējams iegādāties elektriski vadāmu bagāžas nodalījuma vāku, noņemamu piekabes āķi, kā arī uzglabāšanas un bagāžas nodalījuma aprīkojumu.

Sākotnēji Eiropā modernizētie "Audi A3" modeļi būs pieejami ar divām dzinēju versijām. "35 TFSI" 1,5 litru benzīna dzinēja jauda ir 150 ZS, un, nonākot tirdzniecībā, šis modelis tiek piedāvāts ar septiņu pārnesumu "S tronic" automātisko ātrumkārbu un mērenā hibrīda tehnoloģiju. Vēlāk tas būs pieejams arī ar sešu pārnesumu manuālo ātrumkārbu. Modelim "35 TDI" ir dīzeļdzinējs ar 150 ZS jaudu un septiņu pārnesumu "S tronic" ātrumkārbu. Sākot no otrā ceturkšņa, "A3 Sportback" un "A3 Sedan" modeļiem tiks piedāvātas papildu benzīna un dīzeļdzinēju versijas. Gada beigās klāstu papildinās arī "plug-in" hibrīda modelis.

Pirmo reizi "A3" sērijas modeļos "MMI" sistēmā iespējams izvēlēties starp četriem dažādiem digitālās dienas gaitas gaismas parakstiem. LED un "Matrix LED" priekšējie lukturi nodrošina digitālās dienas gaitas gaismas, izmantojot 24 pikseļu elementus trīs rindās korpusa augšējā malā.

Ievērojami uzlabojumi veikti arī automobiļa salonā – sākot no pārnesumu pārslēdzēja dizaina un gaisa ventilācijas atverēm, beidzot ar dekoratīviem auduma ielaidumiem un jaunu salona apgaismojumu.

Standarta aprīkojumā ir iekļauts 10,1 collu liels skārienjūtīgs displejs, kā arī "Audi" digitālais informācijas panelis un induktīvais viedtālruņa lādētājs. Standarta aprīkojumā ietilpst ne tikai divas USB-C uzlādes pieslēgvietas priekšpusē viduskonsolē, bet arī divas papildu pieslēgvietas aizmugurē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!