Foto: Publicitātes foto

Itāliešu dizaina studija "Bertone" drīzumā notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentēs "Aston Martin Rapide" īpašo modifikāciju "Jet 2+2". Automobilis ar "Shooting Brake" virsbūves tipu izgatavots vienā eksemplārā par godu "Aston Martin" un "Bertone" sadarbības 60 gadu jubilejai.

Kā jau liecina pats "Jet 2+2" nosaukums, automobilī var sasēsties četri cilvēki – divi priekšā un divi aizmugurē. Turklāt aizmugurējo sēdekļu atzveltnes ir nolokāmas, veidojot līdzenu grīdu un nodrošinot plašu bagāžas nodalījumu.

Automobilis aprīkots ar 477 zirgspēku jaudīgu 5,9-litru V12 dzinēju, kas sajūgts ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Unikālā prototipa dinamiskie raksturlielumi netiek atklāti, tomēr atgādinām, ka standarta "Aston Martin Rapide" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 5,3 sekundēs un maksimāli sasniedz 303 km/h.

Atgādinām, ka 2004. gadā "Bertone" jau radīja līdzīgu projektu uz "Aston Martin Vanquish" modeļa bāzes (galerijā pēdējie divi attēli). Šobrīd unikālais automobilis pieder kādam kolekcionāram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!