Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen ID. GTI Concept" automobilis, kas pirmo reizi prezentēts pašlaik notiekošajā starptautiskajā izstādē Minhenē, sniedz padziļinātu ieskatu tam, kā VW pārnesīs ikonisko "GTI" marķējumu uz elektriskajiem automobiļiem. Tamlīdzīgs sērijveida auto tirgū gaidāms 2027. gadā.

"ID. GTI Concept" pamatā ir cits konceptuālais automobilis – "ID.2all", kas tika prezentēts šī gada pavasarī. Tas ir priekšvēstnesis elektriskam budžeta klases elektromobilim, kas maksās līdz 25 tūkstošus eiro un būs viens no pieejamākajiem elektromobiļiem savā segmentā. Tagad šim "tautas" elektromobilim tiek parādīta sportiskā "GTI" versija.

Ja iekšdedzes automobiļiem "GTI" tika atšifrēts kā "Grand Touring Injection", tad elektromobiļu gadījumā tas pārtaps par "Grand Touring Intelligence", kas dod mājienu par viedajām tehnoloģijām tajā.

No standarta "ID.2all" jaunais "GTI" atšķiras ar agresīvāka veidola virsbūves aerodinamiskajiem elementiem, paplašinātām riteņu arkām un lielāku difuzoru aizmugurējā buferī. Tāpat ir atsauce uz klasiskajiem "GTI" modeļiem, piemēram, 20 collu riteņi ir leģendārā "Scirocco" stilā, bet aizmugurējais spoileris ir kā "Golf GTI Clubsport" modelim.

Atsauces uz klasiskajiem "GTI" modeļiem ir arī "ID. GTI Concept" interjerā – sēdekļi ir pāršūti ar rūtoto "Jacky" audumu kā sestās paaudzes "Golf GTI", bet stūresrats ieturēts pirmās paaudzes "Golf GTI" stilā, turklāt elektroniskā mērinstrumentu panelī pulksteņus var attēlot vintāžajā stilā, gluži kā pirmajā "Golf GTI".

Informācijas par "ID. GTI Concept" tehniskajiem risinājumiem pagaidām nav, tomēr zināms, ka GTI versija būs dinamiskāka par 231 ZS jaudīgo standarta "ID.2all", līdz ar to arī paātrinājums līdz 100 km/h aizņems mazāk nekā septiņas sekundes.

Līdz 2027. gadam Eiropas lielākais autoražotājs "Volkswagen" (VW) tirgū prezentēs 11 jaunus pilnībā elektriskus modeļus, tādējādi piedāvājot visplašāko elektrisko automobiļu klāstu starp visiem ražotājiem – no kompakta izmēra automobiļa par cenu, kas nepārsniedz 25 000 eiro, līdz ģimenes sedanam. Nākotnē būs pieejamas arī sportiskas un aizraujošas "GTI" versijas atsevišķiem pilnībā elektriskajiem "ID." saimes modeļiem.

Vēlākais no 2033. gada VW Eiropā ražos tikai elektriskus automobiļus. Līdz tam laikam produktu klāstā joprojām nozīmīga loma būs efektīviem ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotiem automobiļiem. Tuvākajā nākotnē VW galvenokārt koncentrēsies uz saviem veiksmīgākajiem modeļiem, tai skaitā "Golf", "T-Roc", "Passat" un "Tiguan".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!