Foto: Publicitātes foto

"Rafale" simbolizē "Renault" pāreju uz nākamo līmeni. Pēc C segmenta iekarošanas, kas bija viena no "Renalution" stratēģiskā plāna prioritātēm, zīmols pāriet uz D segmentu, kur pēc "Espace" ieviešanas parādījies vēl viens pārstāvis – dinamiskā SUV kupeja "Rafale". Latvijā šis modelis ieradīsies jūnijā un maksās no 40 tūkstošiem eiro.

"Rafale E-Tech full hybrid" ir 4,71 m garš, 1,86 m plats, 1,61 m augsts un ir konstruēts uz CMF-D platformas. Automašīnas aizmugurē pasažieriem ir pietiekami daudz vietas – vieta kājām ceļgalu augstumā ir 302 mm. Neskatoties uz kupejai līdzīgo siluetu, telpa virs galvas aizmugurē ir 880 mm. Bagāžnieka tilpums ir 627 litri.

Tāpat "Rafale" piedāvā inovatīvu "Solarbay" stikla jumtu, kura pamatā ir PDLC (šķidrkristālisko polimēru dispersijas) tehnoloģija. Jumta stiklu pēc vajadzības var padarīt caurspīdīgāku vai aptumšotāku.

Bagātīgi aprīkots jau standarta aprīkojumā "Renault Rafale E-Tech full hybrid" piedāvā 200 ZS hibrīddzinēju un daudzpakāpju automātisko pārnesumkārbu, kas ļauj ar pilnu degvielas tvertni nobraukt līdz 1100 km. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš tam ir 4,7 l uz 100 km, bet CO₂ izmeši ir 105 grami uz km.

Modeļa "esprit Alpine" versija, kas Latvijā maksās no 44 tūkstošiem eiro, ir pieejama ar visu četru riteņu stūrējošo sistēmu "4Control advanced" sistēmu. Šī sistēma ievērojami uzlabo manevrēšanas spēju, braucot pilsētas satiksmē vai līkumos ar lielāku ātrumu.

"Rafale" piedāvā arī unikālu "openR link" multivides sistēmu, kas integrēta ar "Google" pakalpojumiem un vairāk nekā 50 pieejamām lietojumprogrammām.

Gada beigās "Renault" piedāvās augstas veiktspējas versiju "Rafale E-Tech 4x4" ar 300 ZS, nodrošinot vēl lielāku braukšanas prieku. Šī versija būs aprīkota ar papildu elektromotoru uz aizmugurējās ass un izmantos īpašus šasijas iestatījumus.

"Renault Rafale" pasaules mēroga debiju piedzīvoja pagājušā gada jūnijā Starptautiskajā aviācijas un kosmosa šova Leburžē, Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!