Foto: DELFI

Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Čehijā pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām ceturtajā posmā ieņēma trešo vietu, atgūstot vadību kopvērtējumā.

Sacīkšu pirmajā braucienā latvieši svētdien finišēja piektajā vietā, no brauciena uzvarētājiem vācieša Tima Primmera un francūža Rodolfa Lebretona atpalika 23,275 sekundes.

Otrie braucienā bija Beļģijas braucēji Davi Sanderss un Jarno Stēgmanss, bet trešie - viņu tautieši Marvins Vanlušens un Glens Jansens. Pirms latviešiem finišēja arī francūži Kilians un Evans Prunjē.

Otrajā braucienā Lielbārži finišēja otrie, uzvarētājiem Vanlušenam un Jansenam zaudējot 7,551 sekundi. Trešo vietu izcīnīja Primmers/Lebretons, uzvarētājiem zaudējot 31,675 sekundes.

Divu braucienu summā ar 45 punktiem uzvaru svinēja Vanlušens un Jansens. Tikpat punktu sakrāja un otro vietu ieņēma Primmers/Lebretons, bet Lielbārži ar 38 punktiem ierindojās trešajā vietā.

Pēc četriem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderi ar 169 punktiem ir Lielbārži. Trīs punkti mazāk ir Vanlušenam un Jansenam, bet trešā ar 147 punktiem ir Prunjē ekipāža.

Lielbārži uzvarēja sezonas pirmajos divos posmos, trešajā posmā finišējot ceturtajā vietā.

Šī gada meistarsacīkstēs katras kvalifikācijas grupas piecas ātrākās ekipāžas izcīna papildu punktus sezonas kopvērtējumā.

Šosezon pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām sacensību kalendārā plānoti desmit posmi.

Pērn, aizvadot pirmo savu pilnvērtīgo sezonu pasaules čempionātā, Daniels un Bruno Lielbārži kopvērtējumā ieņēma piekto vietu, bet par čempioniem kļuva beļģis Marvins Vanlušens ar "kantētāju" Nikolā Musē no Francijas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!