Foto: DELFI Репортер

Pēc otrās "LOTOS 71st Rally Poland" sacīkšu dienas "LMT Autosporta Akadēmijas" rallija komandas ekipāža Ralfs Sirmacis/Māris Kulšss ieņem 3.vietu RC4 R2 klasē, par 1,2 sekundēm atpaliekot no otrās vietas īpašnieka Toma Keiva, informē komanda.

Piektdienu, otro Polijas WRC dienu, sportisti iesāka Polijā, taču jau otrais ātrumposms notika Lietuvas ceļos. Kopumā rallija dalībniekiem Lietuvā bija jāveic četri no septiņiem otrās dienas ātrumposmiem, tomēr drošības apsvērumu un sliktā ceļa stāvokļa dēļ, divi no tiem tika atcelti.

"Lietuvas ātrumposmos vairāk domāju par to, kā nesabojāt automašīnu un finišēt - bija grūti koncentrēties precīzai braukšanai. Lietuvā ceļus varēja salīdzināt ar tramvaja sliedēm - trasēs tikai divas dziļi iebrauktas rises ar bedrēm. No vienas puses pat laikam priecājos, ka divi ātrumposmi tur tika atcelti - mazāk cieta tehnika," atzīst Sirmacis.

Otrās dienas pirmo ātrumposmu "LMT Autosporta Akadēmijas" sportists iesāka pārliecinoši, uzrādot otro labāko laiku savā klasē. Taču nākošajos ātrumposmos pārsteidzošu ātrumu demonstrēja igaunis Pārns, kurš pēc otrās "LOTOS 71st Rally Poland" dienas atrodas klases līdera pozīcijā.

Lietuvas ceļos Sirmacis aivadīja spraigu cīņu ar pirmās dienas klases līderi Tomu Keivu – pirmajā Lietuvas ātrumposmā par 4,9 sekundēm ātrāks bija britu pilots, taču jau nākamajā ātrumposmā par 4,5 sekundēm viņš piekāpās Sirmacim.

Pirms noslēdzošā otrās dienas ātrumposma abus šķīra tikai 3,9 sekundes. Pēdējā ātrumposmā Sirmacim izdevās uzrādīt visātrāko laiku klasē, kopvērtējumā Keiva pārsvaru samazinot līdz 1,2 sekundēm. Klases līderim, igaunim Sanderam Pārnam "LMT Autosporta Akadēmijas" braucējs pēc otrās Polijas WRC dienas piekāpjas par 27,6 sekundēm.

Kopumā Sirmacis otro sacensību dienu vērtē kā ļoti sarežģītu: "Diena iesākās labi, bet tad sekoja dažādi pārbaudījumi – trases ar dziļām risēm un bedrēm, atcelti ātrumposmi un gari pārbraucieni. Šī diena no sportistiem prasīja lielu psiholoģisko noturību – tā bija ļoti "saraustīta", jo noslēgumā arī pirmspēdējo otrās dienas ātrumposmu slēdza "Ford Fiesta R2" braucēja De Meviusa avārijas dēļ. Pēc tam bija grūti atkal visus spēkus sakoncentrēt noslēdzošajam ātrumposmam. Domāju, ka rītdiena šajā rallijā daudz ko izšķirs, jo ātrumposmos jāveic ļoti gara distance."

Trešajā "LOTOS 71st Rally Poland" sacīkšu dienā sportistiem būs jāaizvada desmit ātrumposmi, ar kopējo trases garumu 161,58 km. Trešās dienas pirmajā ātrumposmā pirmā sporta automašīna devās pulksten 8.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!