Foto: AP/Scanpix

Andreass Mikelsens sagādāja "Volkswagen" komandai pēdējo uzvaru pasaules rallija čempionātā (WRC) - norvēģu pilots svētdien triumfēja Austrālijas rallijā, WRC sezonas pēdējā, 13. posmā, tomēr ar to bija par maz, lai izcīnītu otro vietu sezonas noslēguma kopvērtējumā.

Kā zināms, vācu autoražotāju "Volkswagen" rallija komanda pēc šīs sezonas atvadās no WRC.

Mikelsens Austrālijas WRC ralija noslēgumā par 14,9 sekundēm apsteidza savu komandas biedru un šīs sezonas čempionu Sebastjanu Ožjēru, savukārt 57,7 sekundes uzvarētājam zaudēja un trešo vietu "Hyundai" komandas pilots Tjerī Nevils, kurš līdz ar to tika pie pasaules vicečempiona titula.

"Šī bija perfekta sezona. Ierodoties šeit, man nebija, ko zaudēt. Visu sezonu braucu pēc titula, bet šajā rallijā - pēc uzvaras," pēc finiša teica Mikelsens.

"Mēs izaicinājām pasaules čempionu un uzvarējām viņu godīgā cīņā, braucot vienādos apstākļos," norāda norvēģu pilots. "Šī ir mana lielākā uzvara, bet žēl, ka "Volkswagen" komandai un "VW Polo WRC" tagad viss ir beidzies."

Pirms pēdējās dienas Mikelsenam bija vien divu sekunžu pārsvars pār Ožjēru, tomēr dienas pirmajā "dopā" francūzis pieļāva kļūdu, kas ļāva komandas biedram saglabāt līderpozīciju. Tajā pat ātrumposmā tehnisku problēmu dēļ vairāk nekā minūti Mikelsenam zaudēja jaunzēlandietis Haidens Padons ("Hyundai"), kurš arī līdz tam cīnījās par uzvaru.

Savu ceturto WRC čempiona titulu Ožjērs sev nodrošināja oktobrī, uzvarot Katalonijas rallijā.

Pasaules čempionāta noslēguma kopvērtējumā Ožjēram ir 268 punkti, viņam ar attiecīgi 160 un 154 punktiem seko Nevils un Mikelsens, kamēr ceturtais ar 138 punktiem palika Padons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!