Foto: SIPA/Scanpix/LETA

F-1 komandas, kuru bāzes atrodas Lielbritānijā, uzmanīgi vēro iespējamo situācijas attīstību pēc šīs valsts izstāšanās no Eiropas Savienības jeb "Brexit", vēsta ārzemju mediji.

Šobrīd septiņas no desmit F-1 komandām bāzējas Lielbritānijā: "Mercedes", "Red Bull", "McLaren","Williams", "Renault", "Haas" un "Racing Piont", kas ir bijusī "Force India" komanda. "Brexit" tām var sagādāt papildus problēmas ar robežu šķērsošanu, loģistiku un brīvu darbaspēka kustību, kas var novest pie darbinieku aizplūšanas.

"Mercedes" komanda izmanto divas bāzes Lielbritānijā, Breklijā un Briksvortā, un vienības vadītājs Toto Volfs pauž nopietnas bažas par martā paredzēto "Brexit". "Mēs ļoti uzmanīgi vērojam situāciju, jo mums Lielbrirānijā ir divas bāzes, kurā strādā 1800 cilvēku, bet lielākā daļa no viņiem ir ES pilsoņi. Turklāt mēs no ES ievedam ļoti daudz kravas un mums ir svarīgi, lai tās neiestrēgts uz robežas," Volfu citē portāls "Crash".

"Ferrari" komanda, kas bāzējas Itālijā, paredz , ka darbinieki "Brexit" dēļ varētu pamest Anglijas komandas. "Skatos uz to no "Ferrari" perspektīvas: ja viss attīstīsies tā, kā šobrīd izskatās, paredzu, ka tuvākajā nākotnē daudzi klauvēs pie durvīm Maranello," saka "Ferrari" F-1 komandas direktors Maurīcio Arrivabene. "Taču tas nav labākais scenārijs, un mēs saprotam pārējo bažas."

Miltonkīnsā bāzētās "Red Bull" komandas šefs Kristians Horners atzīst, ka "Brexit" visus ietekmēs, taču neuzskata, ka F-1 komandas no tā cietīs ļoti smagi. "F-1 ir joma, kurā Lielbritānija ir izcila, tāpēc likumsakarīgi, ka vairākas vadošās komandas atrodas tieši šeit. Nepārprotami ir zināma turbulence ap šo jautājumu, bet ceru, ka tuvāko nedēļu un mēnešu laikā politiķi atradīs risinājumu. Tādam ir jābūt, un tas neiespaidos mūsu ikdienas darbu," uzskata Horners. "Uzskatu, ka cilvēki turpinās sadarbību ar Lielbritāniju, jo mēs esam konkurētspējīgi un labi darām to, ko protam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!