Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lielbritānijas autosportists Lūiss Hamiltons pēc uzvaras F-1 posmā Imolas trasē atzina, ka nav nekādu garantiju, ka viņš nākamajā sezonā startēs pasaules prestižākajā autosporta klasē.

Svētdien Hamiltons triumfēja Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" izcīņā un palīdzēja "Mercedes" nodrošināt septīto Konstruktora kausa titulu pēc kārtas. Jau nākamajā posmā Turcijā viņš var kļūst par septiņkārtējo F-1 čempionu, taču pēc šīs sezonas Hamiltonam noslēdzas līgums ar "Mercedes". Pats sportists vairākkārt teicis, ka nav nekādas steigas līguma parakstīšanai.

Tajā pašā laikā arī "Mercedes" F-1 komandas vadītājs Toto Volfs domā par savu nākotni. Arī viņam noslēdzas līgums, un viņš varētu ieņemt citu lomu "Mercedes" koncernā. Preses konferencē pēc sacensībām Hamiltons atbildēja uz jautājumu par Volfa nākotni un kā tā varētu ietekmēt komandu.

"Es nezinu, vai es nākamgad būšu šeit, tāpēc es par to (Volfa situāciju) nesatraucos. Mums bijušas dziļas sarunas, tāpēc es zinu, kā viņš mentāli jūtas," Hamiltona teikto citē portāls "motorsport.com". "Es šeit esmu bijis ilgu laiku. Es noteikti saprotu, kāpēc viņš varētu gribēt atpūsties un vairāk laika pavadīt ar ģimeni."

Tiek uzskatīts, ka Hamiltona un "Mercedes" jaunais līgums ir tikai formalitāte, tomēr pats pilots stāsta, ka viņš domā ar par citām lietām.

"Es gribētu būt šeit arī nākamajā gadā, bet nekādas garantijas nevaru dot," viņš turpināja. "Ir daudzas lietas, kas mani aizrauj ārpus F-1, tāpēc rādīs laiks." Hamiltons uzsvēra, ka viņš jūtas spēcīgs un pašsajūta ir lieliska. Viņš sacensībās varētu piedalīties vēl daudzus mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!