Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Red Bull" komandas braucējs Makss Verstapens piektdien bija ātrākais abos Pirmās formulas (F-1) Turcijas "Grand Prix" posma treniņbraucienos.

Piektdien gan pirmajā, gan otrajā treniņu sesijā braucējiem bija nepieciešami vairāki apļi, lai uzsildītu riepas. Lai arī āra temperatūra bija +14 grādi pēc Celsija, bet trases temperatūra bija vēl par diviem grādiem augstāka, lērums pilotu izslīdēja līkumos, īpaši pirmajā.

Pirmajā treniņu sesijā Verstapens trasi izbrauca vienā minūtē un 35,077 sekundēs, aiz sevis atstājot komandas biedru Aleksandru Albonu un "Ferrari" nākotnes cerību Šarlu Leklēru. Albons zaudēja 0,241 sekundi, bet Leklērs - 0,430 sekundes.

Pieticīgākus rezultātus sasniedza kopvērtējuma līderi Lūiss Hamiltons un Valteri Botass no "Mercedes". Somu pilots ierindojās devītajā pozīcijā, bet Hamiltons bija 15.

Sesija jau pēc septiņām minūtēm tika pārtraukta, trasē izkarinot sarkano karogu, bet vēlāk bolīdi atgriezās trasē, kuru Verstapens nevairījās nosaukt par ledus laukumu.

Zīmīgi, ka trasē uzrādītie laiki bija par aptuveni desmit sekundēm lēnāki nekā 2009.gadā, kad Turcija pēdējo reizi uzņēma F-1 seriālu.

Otrajā treniņā vēlreiz nepārspēts palika Verstapens, kurš ātrākajā mēģinājumā trasi izbrauca minūtē un 28,330 sekundēs. Leklērs zaudēja 0,401 sekundi, bet Botass - 0,575 sekundes.

Teju vēl 0,300 sekundes lēnāks bija ceturtās vietas īpašnieks Hamiltons, bet aiz viņa sekoja Albons, "Alpha Tauri" braucēji Daniils Kvjats un Pjērs Gaslī, kā arī Sebastjans Fetels ("Ferrari"), Lenss Strols ("Racing Point") un Lendo Noriss ("McLaren"), kurš noslēdza vadošo desmitnieku.

Sestdien paredzēta trešais treniņš, pēc kura sekos divas kvalifikācijas sesijas, bet svētdien jau gaidāma Lielās balvas izcīņa.

Hamiltons šajā nedēļas nogalē var nodrošināt sev septīto F-1 titulu karjerā. Iepriekš tas izdevies vienīgi leģendārajam Mihaelam Šūmaheram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!