Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

"Red Bull" braucējs Makss Verstapens un "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta pēdējā posma - Abū Dabī "Grand Prix" - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Pirms 22.posma sacīkstēm, kas norisināsies svētdien, abiem pilotiem ir vienāds punktu skaits. Tikai otro reizi F-1 vēsturē pirms pēdējā posma vadošajiem pilotiem ir vienāds punktu skaits - 1974.gadā kopvērtējumā līdzās atradās Emersons Fitipaldi un Džanklaudio Regaconi, titulu izcīnot Fitipaldi.

Pirmajā sesijā Verstpens 5,281 kilometru garo trasi savā ātrākajā aplī veica vienā minūtē un 25,009 sekundēs. Hamiltons atpalika 0,346 sekundes un bija trešais, piekāpjoties arī savam komandas biedram Valteri Botsasam, kurš Verstapenam zaudēja 0,196 sekundes.

Otrajā treniņā Hamiltons ātrāko apli pabeidza vienā minūtē un 23,691 sekundē, bet Verstapens bija ceturtais ar 0,641 sekundes deficītu. Otro un trešo rezultātu uzrādīja Estebans Okons ("Alpine") un Botass, kuri bija attiecīgi 0,343 un 0,392 sekundes lēnāki.

Verstapena komandas biedrs Serhio Peress treniņu braucienos bija ceturtais un piektais.

Sestdien notiks vēl viens treniņbrauciens un kvalifikācija, bet sezonas kulminācija būs svētdien. Pirmais un trešais treniņš norisinās diennakts gaišajā laikā, bet pārējie braucieni notiks jau tumsai iestājoties.

Pēc 21 no 22 posmiem un sprinta sacensībām kopvērtējuma Hamiltonam un Verstapenam ir pa 369,5 punktiem. Vienādu punktu gadījumā titulu iegūs pilots ar vairāk uzvarām. Verstapenam ir deviņas uzvaras, bet Hamiltonam - astoņas.

Verstapens par čempionu kļūs, ja būs priekšā Hamiltonam vai, ja abi piloti paliks bez punktiem vai, ja finišēs desmitais un uzrādīs ātrāko apļa laiku un Hamiltons būs devītais. Savukārt Hamiltonam nepieciešams finišēt punktos priekšā Verstapenam, ar nosacījumu ja viņš nepaliek devītais un sāncensis desmitais ar ātrāko apļa laiku.

Konstruktoru kausā "Mercedes" ar 587,5 punktiem ir drošā pozīcijā, lai izcīnītu titulu, jo tuvākajai sekotājai "Red Bull" ir par 28 punktiem mazāk.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!