Foto: AFP/Scanix/LETA

Divkārtējais pasaules čempions F-1 Makss Verstapens no "Red Bull" komandas aizvadītajā nedēļas nogalē Meksikā boikotējis intervijas ar vienu no lielākajiem čempionāta medijiem "Sky F1", jo viņš uzskata, ka visas sezonas garumā tā žurnālisti izrādījuši necieņu, kas kulmināciju sasniedza iepriekšējā posmā Ostinā.

Pēc iepriekšējā posma Ostinā "Sky F1" žurnālists Teds Kravics atgādināja par haotiskajiem notikumiem 2021. gada sezonas noslēdzošajā posmā, kurā Verstapens dramatiski pārspēja Lūisu Hamiltonu un izcīnīja savu pirmo čempionu titulu. Kravics vairākkārt izcēla, ka Hamiltons tiesnešu pieņemto lēmumu dēļ tika apzagts un netika pie sava astotā čempionu titula.

"Verstapens boksos Ostinā izskatās ļoti apmierināts ar sevi. Viņš neizskatās pēc braucēja, kurš varētu izcīnīt čempionu titulu normālā veidā," teica Kravics.

Pēc šiem izteikumiem Verstapens un "Red Bull" komanda atteicās no intervijām "Sky Sports" Lielbritānijas, Vācijas un Itālijas kanāliem. Verstapens uzsvēra, ka tas nav saistīts ar Kravica izteikumiem tikai Austinā, bet gan visas sezonas garumā.

"Šogad tas bijis pastāvīgi. Katru dienu tiek izrādīta necieņa, īpaši no vienas personas. Man pietika, es to vairs nepieņemšu," medijs "autosport.com" citē Verstapena teikto. "Tu nevari dzīvot pagātnē, jāvirzās uz priekšu. Sociālie mediji ir ļoti toksiska vide, bet, ja šādi patstāvīgi uzvedās arī televīzijā, situācija tikai pasliktinās."

"Es to vairs necietīšu, tāpēc nolēmu viņiem neatbildēt," viņš turpināja.

Pēc Meksikā izcīnītās uzvaras, kas ļāva Verstapenam sasniegt jaunu uzvaru rekordu sezonas laikā, "Sky F1" ēterā bija redzama intervija, kurā nodrošināja pats F-1 mediju dienests.

"Red Bull" vadītājs Kristians Horners stāstīja, ka nākamajā posmā Brazīlijā komanda jau varētu atkal sarunāties ar "Sky F1" žurnālistiem. "Makss bija ļoti sašutis par šiem izteikumiem, un mēs kā komanda viņu pilnībā atbalstām. Kā komanda nolēmām paņemt nedēļu ilgu pauzi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!