Ceturtdien un piektdien, 15. un 16. februārī Omānā notika Internacionālā drifta čempionāta otrais posms, kur piedalās arī divi Latvijas sportisti – Edgars Kroģeris, kurš kāpa jau uz pjedestāla Omānas pirmajā posmā, un juniors Nikolass Bertāns, kuram ir tikai 18 gadi. Kopumā šajā čempionātā tiks aizvadīti trīs posmi.

15. februārī notika treniņbraucieni un kvalifikācijas braucieni. Pēc kvalifikācijas rezultātiem sportisti ierindojās attiecīgi: 6. vietā – Bertāns; un 14. vietā – Kroģeris. Piektdiena – galvenā sacensību diena. Šis posms bija daudz skarbāks kā pirmais posms – daudz avāriju, neparedzētu notikumu, un sacensības noslēdzās bez finālu braucieniem.

TOP-16 braucienā Kroģeris vadošajā braucienā agresīvi "pielīmējies" pie konkurenta durvīm. Sekojošajā braucienā Kroģeris pieļauj kļūdu pirmajā iemetienā, kur kļūdu šajā posmā pieļāva daudzi sportisti, un izbrauc ārpus trases, ietriecoties plastmasas barjerās. Diemžēl ar to šoreiz Kroģerim cīņas beidzās.

Cīņā par 3. vietu Bertānam bija jābrauc pret kuveitieti Ali Makšīdu, tomēr viņš uz starta neizgāja, jo iepriekšējā braucienā pret Džeimsu Dīnu piedzīvoja nopietnu avāriju. Tā rezultātā Bertānam automātiski tika piešķirta 3. vieta.

Otrais Omānas posms ir noslēdzies, un Latvijai ir 3. vieta jau otro nedēļu pēc kārtas. Nākamnedēļ notiks Omānas drifta čempionāta 3. posms, kurā arī startēs abi latvieši.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!