Soctīklos pretrunīgu reakciju izraisījis video, kurā redzams martā beigās uz ceļa Baltezers – Ādaži notikušais augstu amatpersonu eskorts policijas pavadībā. Video iemūžināts, kā viens policijas auto brauc ievērojami pa priekšu kolonnai un uz ceļa apmales spiež arī pretimbraucējus.

Valsts policija (VP) komentārā portālam "Delfi" norāda, ka pretim braucošās automašīnas vadītājs tika laicīgi brīdināts par tuvojošos kolonnu, tai skaitā arī ar skaļruņa palīdzību.

Tāpat VP uzsver, ka ir dažādas pavadīšanas taktikas, lai nodrošinātu aizsargājamās personas, kuru pavada policijas ekipāžas, drošību. Pavadīšanu nodrošina speciāli apmācītas policijas amatpersonas.

Atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumu 27. punktam: ja tuvojas operatīvais transportlīdzeklis ar iedegtu mirgojošu zilu un sarkanu bākuguni un ieslēgtu speciālu skaņas signālu, citiem tajā pašā virzienā braucošo transportlīdzekļu vadītājiem un pretim braucošo transportlīdzekļu vadītājiem (ja nav konstruktīvi izveidota ceļa elementa, kas atdala brauktuvi, piemēram, barjeras, sadalošās joslas) jādod tam ceļš, apturot transportlīdzekli pie ietves vai uz nomales, vai, ja tā aizņemta, – iespējami tuvāk brauktuves labajai malai.

Transportlīdzekļu vadītājiem, kas tuvojas krustojumam (ceļam) no cita virziena ceļiem, jāaptur transportlīdzeklis pirms šķērsojamās brauktuves. Uzsākt (turpināt) braukt drīkst tikai pēc tam, kad garām ir pabraucis transportlīdzeklis ar iedegtu mirgojošu zilu bākuguni, kurš brauc aiz pavadāmā transportlīdzekļa (kolonnas).

Tādējādi video redzamajā situācijā nekādu pilnvaru pārkāpumu no policijas ekipāžas puses nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!