Latgales un Prūšu ielas krustojumā aizvadītajās dienās veidojas pamatīgs sastrēgums braukšanas joslā, kas gaida nogriešanos pa kreisi. TV raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots devās uz šo krustojumu un pārliecinājās, ka tajā ir nekorekti organizēta satiksmes plūsma, kā arī autovadītāji nepareizi "nolasa" luksofora signālus.

Autovadītājam, kurš stāv pie luksofora zaļās gaismas un gaida, kad iedegsies tā papildsekcija, kas atļauj pagriezienu pa kreisi, Tirmots prasa: "Kāpēc vēl kaut ko gaidi?" Apmulsušais autovadītājs, aiz kura izveidojusies pamatīga transportlīdzekļu rinda, kas gaida to pašu manevru, atbild, ka luksofora papildsekcija iedegas tikai uz ļoti īsu laika brīdi, ka tikai pāris auto paspēj pie tā izbraukt.

Tomēr nelaime ir kaut kur citur – nogriezties pa kreisi šeit drīkst arī tad, kad luksoforam deg zaļā "pamata" gaisma. Luksofora zaļajai gaismai nav virziena bultiņas, tādēļ šeit drīkst pie tās braukt ne tikai taisni un pa labi, bet arī pa kreisi, negaidot papildu sekcijas iedegšanos. Atsevišķi papildsekcija būtu jāgaida tad, ja galvenā luksofora zaļajā signālā arī būtu bultas, piemēram, "taisi un pa labi".

Šajā pārpratumus radošajā krustojumā jau strādā ceļstrādnieki, kuri, visticamāk, šo divdomīgā luksofora signāla norādes sakārtos.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!