Foto: AFP/Scanpix

Rallijā "Liepāja-Ventspils", kas ir otrais 2013. gada Eiropas čempionāta (ERČ) posms, ar pirmo numuru uz sava auto trasē dosies soms Jari Ketomā ("Ford Fiesta RRC S2000"), informē sacensību rīkotāji.

Otrais numurs piešķirts SWRC čempionam, īram Kreigam Brīnam, trešais - pieredzējušajam francūzim Fransuā Delekūram (abi - "Peugeot 207 S2000")


Visaugstāk no Latvijas braucējiem starta sarakstā atrodas Raimonds Kisiels ("MINI RRC S2000"), viņam 10. starta numurs. Latviju pārstāvošais krievu pilots Vasīlijs Grjazins ("Ford Fiesta S2000") trasē dosies 12., Aivis Egle ("Mitsubishi Lancer EvoX") - 16. Vadošais "O!Kartes Autosporta akadēmijas" pilots Ralfs Sirmacis - 25., viņa komandas biedri Emīls Blūms un Kristaps Feldmanis saņēmuši attiecīgi 28. un 33. starta numuru. Sestajam Latvijas pārstāvim šajā ERČ posmā Guntim Lielkājim 30. numurs. Visas šīs četras ekipāžas startē ar "Ford Fiesta R2" automašīnām.

Kopumā Eiropas čempionāta posmam ir pieteikušās un oficiāli savu dalību tajā apstiprinājušas 40 ekipāžas.

Pēc tam, kad trasi būs veikuši ERČ dalībnieki, startēs Latvijas čempionāta ekipāžas, un pirmais starta numurs šajā ieskaitē ir piešķirts Jānim Vorobjovam. Latvijas čempionātam ir atsevišķi pieteikušās 39 ekipāžas.

Kā zināms, rallijā "Liepāja-Ventspils" ir apvienoti pirmais un otrais Latvijas čempionāta posms, jo to atļauj trases kopējā kilometrāža, kas šajās sacensībās ir divreiz garāka nekā vienā Latvijas meistarsacīkšu posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!