Foto: Sadursme.lv

Otrdien, 7. maijā internetā popularitāti guvis aculiecinieka video, kurā redzams palietotu BMW un "Mercedes-Benz" automobiļu savstarpējā sacensība pa intensīvu satiksmi 11. novembra krastmalā, Rīgā.

Video redzams, ka pa 11. novembra krastmalu, starp Akmens un Vanšu tiltu, pa pirmo joslu strauji paātrinās iepriekšējās paaudzes "BMW X6" ar tūninga pakotni un tam tūlīt pakaļ no otrās joslas metas melna "Mercedes-Benz CL 500" kupeja.

BMW līdz Muitas ielas krustojumam aiznesas, lavierējot starp joslām un apsteidzot citus ceļu satiksmes dalībniekus, turklāt vienu no apsteigšanas manevriem veicot pa stāvvietas joslu tā, ka vienam gājējam bija jāpamūk malā. Tieši to pašu dara arī tam sekojošais melnais "Mercedes-Benz".

Pie 11. novembra krastmalas un Muitas ielas krustojuma luksofora gan BMW, gan mersedess visiem pielīda priekšā, lai gaidītu zaļo signālu un startētu pirmie. Otrajā joslā tobrīd zaļo signālu gaidīja arī motociklistu bariņš, kuri arī pēkšņi saausījās. Vēl neIedegoties zaļajai gaismai, bet tikai pagaidot, kad aizbrauc transportlīdzekļi no Muitas ielas, BMW un motocikli uz priekšu pie sarkanās gaismas aiznesās ar gāzi grīdā. Nopakaļus tiem pie luksofora aizliedzošā signāla aizskrēja gan melnais "Mercedes-Benz", gan arī vēl kāds "Lexus".

Interesanti, ka video redzams arī 600 ZS jaudīgs "BMW M5" (F90), kas šajā "ielas cīkstoņu" burziņā neiesaistījās.

Pārbaudot video redzamā "Mercedes-Benz CL 500" numurzīmi CSDD publiskajā e-pakalpojumu datubāzē, redzams, ka 435 ZS jaudīgais automobilis Latvijā pirmo reizi reģistrēts pirms nepilniem diviem mēnešiem. Tomēr tam ir diezgan liels nobraukums – vairāk nekā 227 tūkstoši kilometru, bet tehnisko apskati tas izgājis ar grūtībām, piemēram, tam sākotnēji tika konstatēts metināts riteņu disks, kas apdraud satiksmes drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!