Foto: Publicitātes foto

Dienvidāfrikas kompānija "Armormax Defence", kas specializējas bruņumašīnu izstrādē, prezentējusi savu jaunāko projektu uz klasiskā "Toyota Land Cruiser" apvidnieka bāzes. Šo rezultātā tapušo sešriteņu pikapu ar ložmetēju uz jumta var iegādāties jebkurš interesents.

Projektam par pamatu izmantots no 2012. gada Dienvidāfrikas tirgū pieejamais "Toyota Land Cruiser 79 Series" apvidnieks, kas pārbūvēts atbilstoši TAC-6 standartam – ar šādu indeksu tiek apzīmēts sešu riteņu, trīs riteņu asu pikaps, kas atbilst franču specvienību prasībām. Tomēr jaunā versija ir izgatavota ne tikai militārajam, bet arī civilajam tirgum – šo pikapu var iegādāties jebkurš interesents.

"Armormax Defence" izgatavotais trīsasu pikaps ir aprīkojams ar 4,2 litru V6 vai 4,5 litru V8 motoru. Lai pikapu aprīkotu ar trešo riteņu asi, tam ir pagarināta šasija, kas ļāvis integrēt vēl arī otro sadalas kārbu, nodrošinot visu sešu riteņu piedziņu. Pēc klienta vēlmes pikapam var uzstādīt arī par vēl 10 centimetriem paaugstinātu balstiekārtu, tās kravnesība ir četras tonnas.

Vēl viena TAC-6 pikapa īpatnība ir transmisija. Sākotnēji "Armormax Defence" šo pikapu bija plānojis aprīkot ar manuālo pārnesumkārbu, bet no šīs idejas atteicās un pārgāja uz automātiskās transmisijas risinājumu. Vācu kompānija ZF speciāli TAC-6 projektam pielāgoja astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu ar speciālu dzesēšanas sistēmu, kas atvieglo transmisijas darbu karstā klimatā un braucot ar smagu kravu smilšainā apvidū.

Šim kaujas pikapam ir uzstādīta 610 litru degvielas tvertne. Tāpat tam ir uzstādītas spēcīgākas bremzes un izturīgi riteņu diski, bet par papildu samaksu ir pieejamas tvertnes ūdenim un ugunsdzēšanas sistēma.

Specvienībām paredzētais pikaps ir aprīkojams ar ložmetēju uz jumta un kabīnes bruņām atbilstoši B6 standartam. TAC-6 pikaps maksā no 75 tūkstošiem eiro, bet bruņojums cenu palielina vēl par 63 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!