Foto: ERC

Riepu ražotāji "Pirelli" ir atteikušies no sadarbības ar pasaules rallija čempionātu (WRC), līdz ar to vienīgie riepu piegādātāji 2017. gada sezonā komandām būs "Michelin" un DMACK, vēsta ārzemju mediji.

"Pirelli", kas ir oficiālie riepu piegādātāji F-1 čempionātā, bija ilggadēji WRC partneri, ieskaitot trīs gadu periodu, kad bija vienīgie oficiālie riepu ražotāji rallija čempionātā. 2013. gada sezonu WRC "Pirelli" izlaida, atgriežoties 2014. gadā, taču nesadarbojās ne ar vienu vadošo rūpnīcas komandu.

"Pirelli" motoru sporta nodaļas vadītājs Pols Hembrijs norādījis, ka kompānija turpinās ar riepām apgādāt vietējos rallija čempionātus visā pasaulē. "Rallijs ir viens no motoru sporta veidiem, ko mēs kaislīgi atbalstām un turpināsim to darīt," Hembriju citē izdevums "Autosport". "Tomēr nākamajai WRC sezonai mēs neesam homoloģējuši riepas, jo gribam koncentrēties sadarbībai ar 300 vai vairāk nacionālajiem čempionātiem visā pasaulē."

"Pirelli" turpinās atbalstīt Eiropas junioru rallija čempionātu, apstiprināja Hembrijs. "Šis seriāls teicami atbilst mūsu filozofijai par jauno pilotu karjeras atīstību, dodot viņiem iespēju sacensties plašākā mērogā," viņš saka. "Lielākā daļa jauno pilotu savu karjeru iesāk vietējā čempionātā, tāpēc mēs esam ieinteresēti nodrošināt visus ar mūsu jaunākajiem izstrādājumiem, paplašinot savu iesaistīšanos motoru sportā arī turpmāk."

"Michelin" un DMACK ir homoloģējuši 2017. gada sezonas riepas, kas paredzētas WRC čempionātam, kurā stājas spēkā jauni tehniskie noteikumi. DMACK turpinās sadarbību ar pāris "Ford Fiesta RS WRC" ekipāžām, kamēr "Michelin" ar riepām apgādās četras rūpnīcas komandas.

Kā ziņojām, oktobrī negaidīti par savas WRC programmas slēgšanu paziņoja četrkārtējie pasaules čempioni "Volkswagen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!