Foto: AFP/Scanpix

Britu braucējs Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes" komandas sestdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 13.posma - Itālijas "Grand Prix" - trešajos brīvajos treniņbraucienos.

Pirms tam piektdien Hamiltons labāko rezultātu sasniedza arī otrajos treniņbraucienos.

Savā labākajā mēģinājumā Hamiltons trasi veica minūtē un 24,578 sekundēs, par nieka 0,001 sekundi apsteidzot pašreizējo čempionāta kopvērtējuma līderi, divkārtējo pasaules čempionu Fernando Alonso ("Ferrari") no Spānijas.

Trešo rezultātu sasniedza "Force India" komandas britu pilots Pols di Resta, tomēr sestdien arī kļuva zināms, ka viņš saņēmis piecu starta vietu sodu, jo nomainīts viņa automašīnas akseleratora maiņas dēļ.

Ceturtais bija Alonso brazīliešu komandas biedrs Felipe Masa, kuram sekoja Hamiltona komandas biedrs un tautietis Džensons Batons.

Kārtējo reizi pieticīgi brauca abi "Red Bull" piloti - austrālietis Marks Vēbers un iepriekšējo divu sezonu pasaules čempions Sebastjans Fetels no Vācijas ierindojās attiecīgi 11. un 12.pozīcijā.

Savukārt 17. rezultātu sasniedza beļģis Žeroms d'Ambrosio, kurš "Lotus" komandā šajā posmā aizstāj diskvalificēto franču braucēju Romēnu Grožānu.

Sestdien sportisti aizvadīs arī kvalifikāciju, bet sacīkstes sāksies svētdien plkst.15 pēc Latvijas laika.

Kopvērtējumā Alonso ar 164 punktiem joprojām atrodas līderpozīcijā. Viņam ar 140 punktiem seko Fetels, 132 punkti ir Vēbera kontā, vēl par punktu mazāk izcīnījis "Lotus" komandas somu pilots Kimi Raikonens, piektais ar 117 punktiem ir Hamiltons, kuram ar 101 punktu seko Batons.

Konstruktoru kausā stabilā līderpozīcijā ar 272 punktiem atrodas "Red Bull" vienība, kurai ar 228 punktus seko "McLaren-Mercedes". Trešajā vietā ar 207 punktiem ir "Lotus", bet "Ferrari" vienība ar 199 punktiem ieņem ceturto vietu.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!