Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 11.posma - Ungārijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās sestdien uzvaru izcīnīja 2008.gada pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes" komandas.

Šī Hamiltonam bija trešā uzvara kvalifikācijas sacensībās šosezon.

Izšķirošajā kvalifikācijas sesijā Hamiltons par 0,413 sekundēm apsteidza francūzi Romēnu Grožānu no "Lotus" vienības.

No otrās starta rindas svētdienas sacensības uzsāks pēdējo divu gadu pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels ("Red Bull"), kā arī Hamiltona tautietis un komandas biedrs Džensons Batons.

Piektais kvalifikācijā palika otrs "Lotus" vienības braucējs soms Kimi Raikonens, kuram sekoja divkārtējais pasaules čempions un pašreizējais kopvērtējuma līderis spānis Fernando Alonso ("Ferrari"). Septīto ātrāko apļa laiku sasniedza Alonso komandas biedrs brazīlietis Felipe Masa, astotais bija venecuēlietis Pastors Maldonado ("Williams"), bet pirmo desmitnieku noslēdza Maldonado komandas biedrs Brunu Senna no Brazīlijas un vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India").

Sacensības sāksies svētdien plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem līderpozīcijā atrodas Alonso, kurš iekrājis 154 punktus, bet otro vietu ar 120 punktiem ieņem Fetela komandas biedrs Marks Vēbers no Austrālijas, kurš kvalifikācijā sestdien ieņēma 11.vietu. Trešajā pozīcijā ar 110 punktiem atrodas Fetels, bet ceturto vietu ar 98 punktiem ieņem Raikonens. Hamiltons ar 92 punktiem atrodas piektajā pozīcijā, bet sestais ar 76 punktiem ir "Mercedes GP" vienības vācu pilots Niko Rosbergs, kurš svētdien startēs no 13.vietas.

Konstruktoru kausā stabilā līderpozīcijā ar 230 punktiem atrodas "Red Bull" vienība, kurai 53 punktus zaudē "Ferrari". Trešā ar 160 punktiem ir "McLaren-Mercedes" komanda, bet tikai par punktu mazāk ir "Lotus".

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienu lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!