Foto: AFP/Scanpix/LETA

Seškārtējais F-1 čempions Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas neslēpj, ka ir šokēts par sezonas pirmā posmā Austrālijas "Grand Prix" neatlikšanu laikā, kad pasaulē neskaitāmi sporta notikumi atcelti koronavīrusa izraisītās slimības "Convid-19" dēļ, viņš pauda preses konferencē pirms sacensībām.

"Esmu ļoti, ļoti pārsteigts, ka esam šeit," teica Hamiltons. "Tas ir lieliski, ka notiks sacensības, taču tajā pašā laikā tas ir šokējoši, ka mēs sēžam šajā (preses konferences) telpā."

Piecu F-1 komandu pārstāvji aizvadītajās dienās saņēmuši ieteikumus izolēties no pārējiem, jo viņiem esot bijuši "Covid-19" simptomi.

Hamiltons izteica bažas par līdzjutējiem, kuri apmeklēs visus pasākumus pirms sacensībām. Tāpat viņš nav mierā ar F-1 vadības reakciju šīs krīzes laikā. Trešdien Nacionālā basketbola asociācija (NBA) atcēla sezonu, vairāku sporta veidu čempionāti Eiropā ir apturēti, kā arī ASV uz 30 dienām aizliegs jebkādu ieceļošanu no Eiropas.

"Mēs redzam, ka ASV prezidents Donalds Tramps aizslēdz robežas, NBA aptur sezonu, bet F-1 turpinās notikt," turpināja Hamiltons. Uz jautājumu, kāpēc viņaprāt F-1 neatceļ sezonas sākumu, brits norādīja: "Nauda ir karalis."

"Es visus aicinu būt pēc iespējas piesardzīgākie. Ceru, ka visiem ir līdzeklis, ar ko dezinficēt rokas," pauda Hamiltons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!