Foto: AP/Scanpix/LETA

F-1 komandā "Haas" atgriezīsies dānis Kevins Magnusens, kurš aizvietos atlaisto krievu Ņikitu Mazepinu, vēsta komanda.

Jau vēstīts, ka "Haas" atlaida Mazepinu un pārtrauca sadarbību ar titulsponsoru "Uralkali" pēc tam, kad Krievija iebruka Ukrainā. Tagad Ņikita un viņa tēvs Dmitrijs Mazepins ir iekļauti Eiropas Savienības sankciju sarakstā, kas vērsti pret Krievijas oligarhiem un viņu ģimenes locekļiem.

"Haas" komandai vajadzēja atrast pilotu nākamajai sezonai. Šīs nedēļas izskaņā "Haas" komandas mašīnu pirmssezonas testos Mazepina vietā vadīs Pjetro Fitipaldi, tomēr viņš kā pilna laika komandas pilots tomēr nebūs.

Izvēle krita uz Magnusenu, kurš šo komandu pārstāvēja no 2017. līdz 2020. gadam. Lai arī pēc aiziešanas no F-1 Magnusens bija apņēmības pilns pievērsties citiem motorsporta projektiem, tomēr viņš nelaida garām iespēju atgriezties autosporta mekā.

Kā kandidāti uz šo pilota vietu pretendēja arī itālis Antonio Džiovinaci un vācietis Niko Hilkenbergs.

Līdz šim vienīgo reizi Magnusens uz goda pjedestāla stāvēja karjeras pirmajās sacīkstēs, 2014.gadā Austrālijā "McLaren" komandas sastāvā izcīnīto otro vietu. "McLaren" viņš pavadīja divas sezonas, bet pirms pievienošanās "Haas" vienībai vienu gadu brauca "Renault" rindās.

Viņš būs komandas biedrs Mikam Šūmaheram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!