Foto: AP/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) somu pilots Kimi Raikonens piektdien uzstādīja ātrāko apļa laiku Bahreinas "Grand Prix" pirmajos divos treniņbraucienos.

Pirmajā treniņā labākais bija austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull" komandas, kurš apli veica minūtē un 31,060 sekundēs, par divām desmitdaļām pārspējot somu Valteri Botasu no "Mercedes".

Tālākās vietas ieņēma abi "Ferrari" piloti Raikonens un vācietis Sebastjans Fetels, kamēr piektais bija pašreizējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons ar "Mercedes".

Pirmajā treniņā neveiksme piemeklēja Rikjardo komandas biedru Maksu Verstapenu no Nīderlandes, kurš mašīnas elektronikas problēmu dēļ neveica nevienu apli.

Tikmēr otrajā treniņbraucienā ātrākais jau bija Raikonens, kurš apli veica minūtē un 29,817 sekundēs, uzrādot dienas labāko laiku. Šoreiz otrais bija Fetels, komandas biedram zaudējot 11 sekundes tūkstošdaļas, kamēr tālākās vietas ieņēma Botass, Hamiltons, Verstapens un Rikjardo.

Sestdien notiks noslēdzošais – trešais – treniņbrauciens, kā arī kvalifikācijas sacensības, bet Bahreinas "Grand Prix", kas norisināsies jau pēc saulrieta, tiks aizvadīts svētdien.

Pērn šajā etapā uzvarēja Fetels, kurš Bahreinā kopumā triumfējis trīs reizes.

Jau ziņots, ka sezonas pirmajā F-1 posmā pirms divām nedēļām Austrālijā uzvaru izcīnīja Fetels, bet otrais bija Hamiltons.

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem būs jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas "Grand Prix" norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!