Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Lielbritānijas talantīgais autosportists Džordžs Rasels nākamajā F-1 sezonas posmā, kas notiks Bahreinā, "Mercedes" komandas sastāvā aizvietos savu tautieti Lūisu Hamiltonu, kurš saslimis ar Covid-19, vēsta komanda.

Rasels šajā sezonā pārstāv "Williams" vienību, taču ir "Mercedes" akadēmijas audzēknis. "Mercedes" komanda vienojās ar "Williams", lai viņš uz nākamo posmu varētu ieņemt Hamiltona vietu. Savukārt "Williams" rindās nākamajā posmā startēs "Formula 2" braucējs Džeks Eitkens.

Rasels līdz šim savā F-1 karjerā nepilnās divās sezonās vēl nav ticis pie punktiem, bet līdz šim vienmēr kvalifikācijās pārspējis savus komandas biedrus. Ar nekonkurētspējīgo "Williams" vienību šajā sezonā viņš vairākas reizes iekļuvis kvalifikācijas otrajā kārtā, apliecinot savu ātrumu.

Savā junioru karjerā Rasels kļuvis par "GP3" un "Formula 2" čempionu, bet Eiropas čempionātā "Formula 3" klasē bijis trešajā vietā.

Savukārt Eitkens iepriekš aizvadījis testus ar "Renault" un "Williams" formulām. Pagājušajā gadā "Formula 2" čempionātā viņš ierindojās piektajā vietā, bet šosezon ieņem vien 14. pozīciju.

Kā ziņots, arī "Haas" komandā startēs debitants – Pjetro Fitipaldi, kurš pēc avārijas aizvietos Romēnu Grožānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!