Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 16.posma - Dienvidkorejas "Grand Prix" - kvalifikācijā sestdien pirmās divas starta vietas izcīnīja "Red Bull" komandas piloti.

Ātrāko apļa laiku sasniedza austrālietis Marks Vēbers, kurš par 0,074 sekundēm apsteidza pēdējo divu gadu pasaules čempionu vācieti Sebastjanu Fetelu.

Pirms tam Fetels bija ātrākais trešajā brīvo treniņbraucienu sesijā.

"Red Bull" piloti pirmo sacīkšu starta rindu nodrošinājuši otrajā posmā pēc kārtas un otro reizi šajā sezonā.

No trešās vietas svētdien startēs "McLaren-Mercedes" komandas britu pilots Lūiss Hamiltons, bet aiz viņa trasē dosies pašreizējais kopvērtējuma līderis spānis Fernando Alonso no "Ferrari" vienības.

Piektajā vietā kvalifikācijā ierindojās soms Kimi Raikonens ar "Lotus" formulu, sestais bija Alonso komandas biedrs brazīlietis Felipe Masa, bet septītais ātrākais bija "Lotus" komandas franču pilots Romēns Grožāns, kurš pēdējā laikā kļuvis skandalozi slavens ar daudzām pirmo apļu avārijām.

Tikmēr kā astotais trasē dosies vācietis Niko Hilkenbergs ("Force India"), bet pirmā desmitnieka noslēgumā ierindojās abi "Mercedes GP" komandas vācu braucēji - Niko Rosbergs un septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers.

Sacīkstes paredzētas svētdien plkst.9 pēc Latvijas laika.

Kopvērtējumā pašlaik Alonso kontā ir 194 punkti, tomēr piecus posmus pirms sezonas beigām viņam tikai četrus punktus zaudē Fetels. Trešajā vietā ar 157 punktiem ir Raikonens, kuram piecus punktus zaudē Hamiltons. Piektais ar 135 punktiem ir Vēbers, kuram nieka četrus punktus zaudē otrs "McLaren-Mercedes" vienības britu pilots Džensons Batons.

Konstruktoru kausā līderpozīcijā ar 325 punktiem atrodas "Red Bull" vienība, kurai ar 283 punktiem seko "McLaren-Mercedes". Trešajā vietā ar 263 punktiem ir "Ferrari", bet "Lotus" vienība ar 239 punktiem ieņem ceturto vietu.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Jau zināms, ka pēc šīs sezonas karjeru atkal noslēgs Šūmahers, kuru "Mercedes GP" komandā aizstās Hamiltons. Savukārt uz "McLaren-Mercedes" vienību pāries meksikānis Serhio Peress, kurš pašlaik pārstāv "Sauber" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!