Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Williams" komandas pilotam Nikolasam Latifi F-1 sezona noslēdzās ar avāriju pēdējā posmā Abū Dabī, un tā pēdējos apļos trasē lika doties drošības mašīnai, kas pamatīgi ietekmēja cīņu par čempionu titulu. Pēc pēdējā posma Latifi saņēmis daudz nepatīkamu ziņu un komentāru, taču viņu pārsteidzis to ekstrēmais tonis, viņš paziņoja.

F-1 sezona līdzjutējiem piedāvāja sen nepieredzētu intrigu cīņā par pasaules čempiona titulu. Sezonas pēdējā posmā viss ritēja par labu Lūisam Hamiltonam no "Mercedes", taču pēdējos apļos Latifi pēc cīņas ar Miku Šūmaheru no "Haas" avarēja, nesavaldot savu mašīnu un ietriecoties trases apmalē. Kad trasē bija drošības mašīna, tad "Red Bull" pilots Makss Verstapens devās pēc jaunām riepām, kas ļāva pēdējā aplī veikt izšķirošo apdzīšanu.

Latifi atzina, ka viņš uzreiz pēc sacensību beigām zināja, kas notiks sociālajos tīklos. "Man šķita, ka būs labāk, ja es uz pāris dienām izdzēsīšu savus "Twitter" un "Instgram" profilus, jo mēs zinām, cik nežēlīga ir tiešsaites pasaule," savā mājaslapā rakstīja Latifi. "Esmu diezgan pieradis, ka par mani runā negatīvas lietas. Katrs sportists, kurš sacenšas pasaules līmeņa sacensībās, tiek vērtēts ļoti skrupulozi."

"Taču mani šokēja ekstrēmais naida, apvainošanas un pat nāves draudu tonis, kuru saņēmu," neslēpa Latifi, kurš norādīja, ka arī viņa tuvinieki esot saņēmuši nepatīkamas vēstules. "Labi, ka es pats par sevi jūtos pārliecināts, esmu šajā pasaulē bijis pietiekami ilgi, lai neļautu šai negativitātei sevi skart. Taču neesmu vienīgais, kuram viens negatīvais komentārs prātā iesēdīsies ilgāk nekā 100 pozitīvie."

Šajā sezonā Latifi pārī ar Džordžu Raselu pēc ilgāka pārtraukuma izcīnīja punktus "Williams" komandai. Kanādietis šosezon iekrāja septiņus punktus un kopvērtējumā ierindojās 17. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!