Foto: DELFI

Pēc pasaules rallijkrosa čempionāta priekšpēdējā posma "Neste World RX of Latvia" Biķernieku trasē cīņa par kopvērtējuma čempiona titulu sasniegusi kulmināciju, un galvenie titula pretendenti Timijs Hansens un Andreass Bakerūds noskaņoti bezkompromisa cīņai sezonas pēdējā posmā Keiptaunā.

Jau vēstīts, ka Timijs Hansens kļuva par Biķernieku trasē notikušā posma uzvarētāju, aiz sevis atstājot Niklasu Gronholmu un Bakerūdu. Tādējādi Hansens ieguva viena punkta pārsvaru pasaules čempionāta kopvērtējumā pār Bakerūdu.

"Nedēļas nogales sākums nebija viegls, bet vakar vakarā visa komanda sanāca kopā, mums bija labas vakariņas. Šorīt noskaņojums bija labs, mēs saglabājām ticību, ka ar labu sniegumu šodien viss vēl ir iespējams. Mani starti šodien bija ļoti labi," preses konferencē pēc sacensībām teica Hansens. "Koncentrējos uz to, kas man jādara un centos visu izdarīt pēc iespējas labāk. Šī ir liela uzvara komandai."

Hansens sestdien kvalifikācijas braucienā pēc cīņas ar Robinu Larsonu nolauza aizmugurējo labo riteni, bet svētdien viņš veiksmīgi atguvās, aizvadot lieliskus kvalifikācijas braucienus, pusfinālu un finālu. "Šodien būt pirmajā vietā pēc vakardien pieredzētā ir lieliski – tas parāda, ka esam ļoti spēcīgi un ļoti lepojos ar savu komandu," viņš uzsvēra.

Arī otrās vietas ieguvējs Gronholms atzina, ka svētdien Biķernieku trasē nebija viegla. Viņš pauda prieku par rezultātu un jau noskaņots sezonas noslēgumam Dienvidāfrikas Republikā.

"Dienvidāfrikas trase nav mana mīļākā, bet šogad trasēs, kuras man ne īpaši patīk, izdevies startēt labi. Mums ir laba mašīna, bet redzēsim, kas notiks," teica Gronholms.

Savukārt Bakerūds pēc izcīnītās trešās vieta atzina, ka viņš pieļāvis kļūdas, kas patraucēja cīņā par uzvaru. "Man bija sajūta, ka mums visu nedēļas nogali bija labākais temps, bet beigas ar to nepietika, lai pieveiktu Timiju Hansenu, kurš lieliski veica braucienu startus. Finālā centos viņu noķert, bet, braucot, cik vien ātri iespējams, viegli pieļaut kļūdas, un es to izdarīju. Tāds ir šis sporta veids. Cīņa par čempionu titulu būs līdz finiša karogam," teica trešās vietas ieguvējs.

"Timijs lieliski atguvās pēc smagas pirmās dienas un parādīja labu sniegumu. Visi TOP 3 braucēji – Timijs, Niklass un es – parādījām labu sniegumu," turpināja Bakerūds. "Mēs varam būt lepni ar šo rezultātu, jo apstākļi trasē bija mainīgi. Uzvara kvalifikācijā un trešā vieta finālā ir labāks rezultāts nekā biju cerējis. Timijs ir čempionāta līderis, un ceru, ka viņš nākamās nedēļas līdz pēdējam posmam domās par mani."

Sezonas izšķirošais posms risināsies 9. novembrī, un braucēji šajā laikā plāno atpūsties un uzlādēties izšķirošajam posmam.

"Es ceru, ka visiem trim būs laba nedēļas nogale Keiptaunā un ka labākais pilots uzvarēs," noslēdza Hansens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!