Foto: Publicitātes foto

Sadauzīti automobiļi klasisko automobiļu izsolēs bieži nenonāk, tomēr tas nenozīmē, ka tos nevar pārdot par lielu naudu. Aizvadītajā nedēļas nogalē "Monterey Car Week" pasākuma izsolē ASV tika pārdots sadauzīts 1987. gada "Porsche 959 Komfort" par 467 tūkstošiem dolāru (399 tūkstoši eiro).

Izsoles rīkotājs "Mecum Auctions" bija plānojis iekasēt 450 līdz 550 tūkstošus ASV dolāru par šo bojāto spēkratu, ņemt vērā, ka šādas modifikācijas "Porsche" normālā stāvoklī maksā vismaz miljonu dolāru. Tādējādi 467 tūkstošu gala cena iekļāvās izsoles rīkotāju plānotajā vērtības diapazonā.

Interesanti, ka šis sportiskais automobilis tika sadauzīts nevis sacīkšu trasē, bet gan pie vainas bija treilera vadītājs, kurš to veda. Treileris ar visu "Porsche" uz platformas nobrauca no ceļa un ietriecās kokā. Rezultātā retajam "Porsche" tika bojāta virsbūves priekšdaļa un balstiekārta.

Nav zināms, kādēļ "Porsche" līdzšinējais īpašnieks nolēma automobili neremontēt pats, bet tā vietā to vienkārši pārdot. Katrā ziņā, šie bojājumi spēkrata vērtību samazinājuši par vismaz pusmiljonu dolāru.

"Porsche 959 Komfort" ir tik vērtīgs, jo šīs modifikācijas spēkrats 80. gadu beigās tika izgatavots tikai 294 vienībās. Turklāt konkrētajam automobilim ir tikai 5885 kilometru nobraukums. Ņemot vērā, ka šim automobilim motors ir virsbūves aizmugurējā daļā, jaunajam īpašniekam nebūs jālauza galva par tā dārgākā elementa remontu.

"Porsche 959" tika komplektēts ar 2,9 litru opozītmotoru, kas aprīkots ar divām turbīnām. Tas attīsta 450 zirgspēku jaudu un 500 ņūtonmetru griezes momentu. No vietas līdz 100 km/h tas paātrinās 3,7 sekundēs un maksimāli sasniedz 317 km/h, kas tolaik pārspēja vairumu itāliešu superauto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!