Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums "The Body Shop" ir pārtraucis visas savas darbības ASV un slēgs desmitiem veikalu Kanādā. Tas šajā tirgū iesniedzis bankrota pieteikumu, vēsta CNN.

Šomēnes paziņojumā presei Apvienotajā Karalistē bāzētais kosmētikas uzņēmums paziņoja, ka tā ASV filiāle no 1. marta vairs nedarbojas. Uzņēmums piebilda, ka 33 no 105 veikaliem Kanādā nekavējoties sāks likvidācijas izpārdošanu un "tiešsaistes pārdošana Kanādas e-komercijas veikalā tiks pārtraukta".

Pēdējos gados piedzīvotā augstā inflācija ir kaitējusi mazumtirgotājiem, jo īpaši tādiem kā "The Body Shop", kas pārsvarā darbojas tirdzniecības centros un vērsts uz grūtībās nonākušo vidusšķiru.

"The Body Shop" 1976. gadā Apvienotajā Karalistē dibināja cilvēktiesību un vides aktīviste Anita Rodika. Tas bija viens no pirmajiem uzņēmumiem, kas aizliedza daudzu savu produktu testēšanu uz dzīvniekiem.

Līdz 2023. gadam uzņēmums bija paplašinājis savu darbību līdz vairāk nekā 2500 mazumtirdzniecības vietām vairāk nekā 80 valstīs, un vairāk nekā 60 tirgos tā produkciju varēja iegādāties tiešsaistē.

Kopš dibināšanas "The Body Shop" ir vairākkārt mainījis īpašniekus. To 2006. gadā par vairāk nekā miljardu dolāru iegādājās kosmētikas gigants "L'Oréal", bet 2017. gadā tas tika pārdots Brazīlijas uzņēmumam "Natura". Pagājušā gada beigās "The Body Shop" atkal tika pārdots. To par aptuveni 266 miljoniem ASV dolāru iegādājās aktīvu pārvaldības grupa "Aurelius".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!