Foto: stock.xchng

Metalurģijas uzņēmuma "Liepājas metalurgs", kas pēdējā laikā ir izpelnījies plašu sabiedrības uzmanību strīda dēļ par elektrības obligātā iepirkuma komponenti (OIK), akcijas cena Rīgas biržā "NASDAQ OMX Riga" šīs nedēļas laikā ir kritusies par 22,79% ‒ līdz 1,05 latiem, bet apgrozījums sasniedza 10,5 tūkstošus latu.

Bankas "Citadele" vērtspapīru brokeris Kaspars Kurmiņš sacīja, ka akcijas cenas kritums ir saistīts ar investoru neticību, ka tuvākajā laikā situācija uzņēmumā varētu stabilizēties.

Uz jautājumu, kādēļ ar šā uzņēmuma akcijām tomēr ir salīdzinoši maza tirdzniecības aktivitāte, bankas" Citadele" eksperts atbildēja, ka lielie akcionāri noteikti nogaida, kā arī kopumā šīm akcijām nav augsta likviditāte. "Ir visai grūti pārdot akcijas, ja pretī nav kāds, kas tās pērk. Faktiski pašlaik jautājums ir par cenu līmeni, pie kura investori šo akciju iegādi uzskatīs par labu ieguldījumu," pastāstīja Kurmiņš un piebilda, ka lielāki pirkšanas uzdevumi jau ir parādījušies, tikai par zemākām cenām, nekā pašlaik ir biržā.

Jau vēstīts, ka "Liepājas metalurga" valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs iepriekš Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē uzsvēra, ka gaidāmā elektrības sadārdzināšanās no OIK uzņēmumam ir izdzīvošanas jautājums, tādēļ nolemts Latvijas energokompānijai "Latvenergo" vairs nemaksāt OIK maksājumus. "Valdē mēs pieņēmām lēmumu pārtraukt atmaksāt OIK daļu. Tas ir nesmuks lēmums, bet mums nav citas izvēles, kamēr šai problēmai nav risinājuma," teica Terentjevs un norādīja, ka tik straujš OIK kāpums uzņēmumu ved uz bankrotu.

Kompānija arī izplatīja paziņojumu, ka gaida valdības ātru un precīzu rīcību, kas dotu iespēju saglabāt modernizācijas gaitā būtiski paaugstināto uzņēmuma konkurētspēju.

Pērn "Liepājas metalurgs" apgrozījums sasniedza apmēram 300 miljonus latu. Uzņēmuma koncernā ir stividors "Liepājas osta LM", "Sporta klubs "Liepājas metalurgs"", "Ledus halle "Liepājas metalurgs"" un būvmateriālu ražotājs "Rūķis LM". "Liepājas metalurga" akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!